Dingen die je hoort als je een schattig gezicht hebt

Gezicht door Anniek

Als baby werden je wangen al fijngeknepen, maar ook nu je volwassen bent, kunnen mensen er geen genoeg van krijgen. Dat krijg je ervan als je ouders je zegenen (of vervloeken?) met een schattig gezicht. Deze dingen hoor jij altijd!
 
"Mag ik in je wangen knijpen?"
We hopen voor je dat het geen vreemde mensen zijn die dit aan je vragen, want dat is toch wel een beetje creepy. Maar op bijna elke verjaardag en elk feest waar je komt, gaan mensen in de rij staan om jouw wangen tussen hun vingers te nemen. Even flink knijpen en dan lopen ze schaterlachend weg. Jou laten ze staan met vuurrode, pijnlijke wangen. Lekker dan.


 
"Jij hebt zo'n lief gezicht."
Mannen denken dat dit het beste compliment ooit is dat ze jou kunnen geven, maar wat ze zich niet realiseren is dat je deze woorden vaker hebt gehoord dan je eigen naam. Move along, dude!
 
"Je was zeker een heel lief kind?"
Baseer je die mening alleen op mijn appelwangen en grote ogen? Want dan moet je maar eens een goed gesprek voeren met mijn ouders.
 
"Dat heeft ze niet gedaan, kijk maar naar dat lieve gezichtje."
Dus omdat ik er schattig uitzie, kan ik geen slechte dingen doen? Hoewel het soms heel handig is als mensen dit denken (zo krijgt je broer/zus altijd de schuld), is het ook wel een beetje beledigend. Wie zegt dat jij geen crimineel mastermind kan zijn?
 
"Je bent zo schattig als je boos bent."
Aaaargh. Als je ergens nog bozer om kan worden, is het wel deze opmerking. Ik probeer helemaal niet schattig te doen!


 
"Hoe oud ben je? Nee, echt niet! Je ziet er veeeel jonger uit!"
Jij wordt altijd jonger geschat en moet als enige van je vriendinnengroep nog je ID laten zien in de supermarkt en bij de kroeg. Irritant!
 
"Je ziet er net uit als een pop."
Noem je me nou nep?

"Is roze je lievelingskleur?"
Ben ik Barbie? Natuurlijk is roze niet mijn lievelingskleur. (Of wel. In dat geval: doe je ding).
 
"Mag ik je knuffelen?"
Nee. Ik ben net zoals de zeldzame schilderijen in een museum: je mag kijken, maar niet aanraken.


 
"Ik zal voorzichtig doen met je."
Neeeee! Dat ik er schattig uitzie betekent niet dat ik niet van ruw houd! Duw me tegen de muur en heb seks met me tot ik geen pap meer kan zeggen. Geloof me, dan vind ik je veel leuker dan als je me behandelt als een porseleinen pop.
 
Krijg jij deze opmerkingen ook altijd te horen?