Dit is de oorzaak van je bad hair day!

Haar door Anniek
Pfff, je staat al twintig minuten voor de spiegel en alsnog krijg je je haar niet in model. Waarom heb je in hemelsnaam vandaag een bad hair day? Haar dat niet meewerkt is lastig, maar we weten nu eindelijk waardoor het komt!
 
We weten allemaal hoe frustrerend het is als je een feestje of evenement hebt en je haar maar niet goed wil zitten. Zelfs op normale werkdagen is een bad hair day niet welkom. Maar waarom is dat toch, dat je haar de ene dag zijdezacht en volumineus is en de andere dag zo stug als touw? Er is nu eindelijk een antwoord op gevonden en het heeft niets te maken met welke shampoo je gebruikt!
 
 
Patroon
Volgens de menstruatie-app Clue heeft het allemaal te maken met, inderdaad, je menstruatie. De app volgt jouw menstruele cyclus en houdt alles bij dat daar mee te maken zou kunnen hebben. Zo geeft ze een indicatie van wanneer je ongesteld wordt en op welke dagen je een enorm kakhumeur zal hebben. In de app moet je ook aangeven hoe je haar voelt tijdens je maandelijkse pleziertje (kuch kuch), zodat er een patroon kan worden gevonden.
 
Volgens hoofdhuidexpert (ja, dat is een ding) Francesca Fusco is het logisch dat vrouwen bad hair days hebben als ze ongesteld zijn. "Sommige vrouwen hebben last van de productie van een bepaalde olie op de hoofdhuid", aldus Francesca. Dus ladies, het ligt niet aan ons dat ons haar slecht zit. Het heeft gewoon allemaal te maken met het rode duiveltje dat ons eens per maand bezoekt. Wat je er tegen kan doen? Zet een hoed op je kop! Simpeler wordt het bijna niet.
 
Heb jij last van bad hair days als je ongesteld bent?