Waarom single zijn een verschrikkelijke ramp is

Single & daten door Sabine
Je kunt gaan en staan waar je wilt en je kunt zoveel knoflook en uien door je pasta gooien als je wilt. Heerlijk! Alleen kleven er ook wel wat nadelen aan dat leventje. Als we eerlijk zijn, is het vrijgezelle leven een regelrechte ramp!

 
We vinden het heerlijk dat we als een zeester in ons bed kunnen liggen en dat we onze benen gewoon niet hoeven te scheren als we daar geen zin in hebben, maar er kleven ook een hoop nadelen aan dat vrijgezelle leven. Blegh. Waarom single zijn een ramp is? Nou, hier komt de klaaglijst...
 
Triest seksleven

Mensen gaan ervanuit dat je een rampzalig seksleven hebt. En eerlijk gezegd zitten ze er niet eens zover naast. Spinnenwebben sieren je punani, je maagdelijkheid keert langzaam terug en de laatste aanraking van een man kun je bijna niet meer heugen.  



 
Plus one

‘Aanhang’ meenemen naar een feestje betekent altijd dat je alleen iemand mee mag nemen als je daarmee in zo’n serieuze relatie verkeerd dat zelfs je ouders ‘m al hebben ontmoet. Je verstokte vrijgezelle vriendin die jou precies snapt, moet je helaas thuislaten.

Iets missen

Mensen geven je altijd het gevoel dat je van alles mist. Want met een vriend kun je álles aan. En al die andere vriendpromotiepraatjes...  

Verschrikkelijk lastig persoon

Mensen verwachten altijd dat er een of andere reden moet zijn waarom geen enkele vent zich aan je wil binden. Je moet wel daddy issues hebben, niets lusten of gewoon een heul erg irritant persoon zijn.

Er niet aan toe zijn

Er zijn ook altijd een paar stommelingen die denken dat je nog steeds niet over je ex heen bent. En je twee jaar na dato vragen of je niet aan de man wil omdat je geen vertrouwen meer hebt in die mannen.

Geen gespreksstof

Je hebt zero in te brengen wanneer je groep eeuwig bezette vriendinnen over hun vriend/verloofde/man/vader van hun kind praten. Gézellig.



 
Lesbisch

Wanneer men er echt niet achter kan komen waarom jij nu nog steeds niet aan de vent bent, vraag ment schaamteloos of je misschien op vrouwen valt.

Tikkende klok

Mensen beginnen nu al te zaniken over je biologische klok. En dat terwijl je nog geen dertig bent.

Kerstfuif

Tijdens de feestdagen wordt er altijd naar je liefdesleven gevraagd. Bovendien voel je je heel alleen wanneer jij aan de kop van de tafel moet zitten omdat alle stelletjes natuurlijk naast elkaar aan tafel hun soepjes moeten oplepelen.  

Oud & Nieuw

Oudejaarsdag kom je vaak prima door. Er is altijd wel een vriendin die je uitnodigt om het haar bij haar uit te zitten. Maar pas rond een uurtje of 11, wanneer het jaar nog maar 60 minuten duurt, kom je erachter dat je omringd bent met singles… die elkaar om 12 uur eerst begroeten. Gelukkig heeft je gastvrouw een kat. Kun je tenminste iemand meteen een goedjaar zoenen.



 
Een arm

Je hebt niemand om na een lange dag tegenaan te kruipen wanneer je dat gewoon even nodig hebt. Ja, als je het echt zou willen, zou je nog wel een keer onder de vleugels van je moeder kunnen kruipen, maar dat is nou ook niet echt een oplossing.

Eten

Je kookt altijd in je eentje, voor je eentje. Natuurlijk komt er weleens een vriendin een vorkje meeprikken, maar de bittere waarheid blijft dat je voornamelijk alleen je avondeten naar binnen werkt. Daarnaast heb je altijd een shitload aan eten over wanneer je een keer een ovenschotel maakt en eet je vier dagen achter elkaar hetzelfde omdat dat ene gerecht niet echt invriesbaar is.

Wat vind jij het vervelendste aan single zijn?