Waarom wij nooit de first move willen maken

Single & daten door Sabine

Lipjes getuit en borstjes vooruit. Nou, nee. Laat het mannelijk schoon maar op ons afkomen. Hoewel we nu hartstikke geëmancipeerd zijn, laten we ons nog graag veroveren. Subtiel oogcontact proberen te maken met die lekkere vent durven we nog wel. Maar op hem aflopen. Ho maar! Hij moet dat vuile karweitje maar opknappen. Wij willen nooit de first move maken want…

… we voelen ons veel mysterieuzer

Als we hem het vuile werk laten opknappen, voelen we ons een geheimzinnig elegant wezen waarop je niet zomaar kunt afstappen. Dat moet je voorzichtig doen. Een moet nauwkeurig worden nagedacht over een tactiek. Tenminste, dat proberen we het mannelijk geslacht wijs te maken. Het is toch heerlijk als een hete vreemdeling een beetje z’n best voor je doet?!

 

 

… wij hebben dan de touwtjes in handen

Het is inderdaad zo dat dat hij kan bepalen hoe hij jou benadert en dat jij het maar over je heen laat komen. Maar we hebben een belangrijke troef in handen. Want als hij op jou afstapt, ben jij degene die hem kan afwijzen en niet andersom. (Eigenlijk zijn we gewoon bange vogeltjes en is er niets mysterieus aan, maar dat hoeft de man niet te weten natuurlijk.)

… je wilt simpelweg dat hij op jou jaagt

Weet je nog dat je vroeger op het schoolplein jongens pakken meisjes speelde? Hoe spannend was dat wel niet. Dat je gillend wegrende terwijl de hunk van 5b je op de hielen zat. We vinden het nu nog minstens zo spannend. We rennen dan niet over de dansvloer heen zoals we als 7-jarige deden (de stiletto’s houden ons tegen), maar we vinden het heerlijk als hij achter ons zit. We willen ons natuurlijk wel een beetje begeerlijk voelen.

… je bent bang dat hij niet vrijgezel is

Afgewezen worden is natuurlijk een dingetje. Maar wanneer we de moed bij elkaar hebben geraapt en we op ‘m af benen met lood in onze partyschoenen, willen we niet uit zijn mond horen dat hij vereerd is, maar-ie al een vriendin (of erger: vrouw) thuis heeft zitten. Nee hoor, laat ‘m maar op ons afkomen. Is de kans dat hij vrijgezel is tenminste stukken groter.

 

 

 

… we willen onze vriendinnen niet zomaar ditchen

 

Als wij besluiten onze prooi toch maar zelf te bespringen, laten we dus wel effe onze feestende vriendinnen achter. Niemand, wij herhalen: niemand, wil degene zijn die bekend staat als de vriendinnenditcher wanneer er iets beters om de hoek komt. Wanneer een heel erg lekker hapje jouw kant op komt, snappen je vriendinnen het echt wel als je even ergens anders met hem naartoe gaat om te dansen en te sjansen.


Waarom wil jij nooit de first move maken?