Beauty / Haar
Haar

Waarom regen de grootste vijand is van een krullenbol


Regen en krullen is als water en vuur: het gaat simpelweg niet samen. Maar laat het nou net in ons koude kikkerlandje regelmatig regenen. Je geniet dus volop van iedere dag dat het niet regent of sneeuwt. Herken jij deze struggles?

Pluis, pluis, pluis. Als je haar op begint te drogen na een tocht door het vochtige weer is de kans dat het op een hooibaal lijkt pittig groot. Natuurlijk kun je hier moisturizers, shampoos, conditioners en oliën voor gebruiken. maar negen van de tien keer eindig je als een poedeltje.
 
Je haar krijgt geen kans om op natuurlijke wijze te drogen, want iedere keer dat je een stap buiten de deur zet regent het opnieuw nat.
 
Het droogt altijd op een andere manier op; de ene keer zitten je krullen prachtig na een regenbui en de andere keer heb je wel wat weg van Marge Simpson.
 
Het föhnen van krullend haar is al een hele klus op zich. Je nek doet zeer van het ondersteboven hangen en het duurt een eeuw voordat het fatsoenlijk droog is. En net als jij naar buiten gaat, regent het dat het giet en is al dat harde werk voor niets geweest.

Bron
 
Je haar stijlen met regenachtig weer is al helemaal geen optie, want na vijf minuten de regen te hebben getrotseerd zitten je haren gewoon weer in de krul.
 
In de winter zijn mutsen en hoeden je grootste vriend. Ze zijn heel leuk, maar het is gewoon zonde dat je na het dragen een hele afdruk op je haar hebt staan.
 
Je hebt altijd en overal een paraplu bij je, want je weet maar nooit wanneer je overvallen kan worden door een regenbui.
 
Je geniet van ieder zonnestraaltje dat Nederland je biedt.

Herken jij deze struggles?