Herkenbare dingen als je de enige single in je vriendengroep bent

Single & daten door Sabine

Alles heeft zo zijn voor- en nadelen en dat geldt ook voor je bestaan als single. Single zijn is fijn hoor, maar wanneer je de enige single in je vriendengroep bent, is het toch extra merkbaar dat je zelf geen lover hebt.

 
Er zijn duizenden liedjes geschreven over single dames. Maar waar de lyrics vaak niet over gaan, is hoe het is als al je vriendinnen een vent aan de haak hebben geslagen behalve jij. Als jij de enige single van je vriendengroep bent, dan komt jou vast bekend voor dat…
 
… Jij altijd aan het hoofd van de tafel moet zitten als jij en je vriendinnen + aanhang uit eten gaan. Je vriendinnen moeten natuurlijk naast hun boyfriend zitten, want die zien ze ‘maar’ vijf keer per week.


 
… Jij tijdens jullie oud en nieuw-viering als enige niemand hebt om te zoenen wanneer de klok twaalf uur slaat. Al je vriendinnen vliegen bae natuurlijk om de hals. Dus je grijpt maar naar de kat van de gastvrouw die je net toevallig over de vensterbank ziet lopen. Lucky you. Happy new year!

… Jij altijd de enige bent die in haar eentje arriveert op feestjes.
 
…. Je wel zelf kunt bepalen rond welk tijdstip je het weer mooi vindt en je je snor kunt drukken. Je hoeft niet twintig keer aan de mouw van je vriend te trekken met het verzoek om nú te gaan terwijl hij net aan een nieuw biertje staat te lurken.
 
… Vriendinnen bijna altijd aanhang mee willen nemen naar je verjaardag of andere feestjes die je organiseert. Tja, je kunt moeilijk zeggen dat je geen zin hebt om nog een extra krat bier in huis te halen omdat je weet dat die mannen extra biertjes willen. Nou ja, vooruit dan maar.
 
… Je gelukkig wel vaak een duurder cadeau krijgt van je vriendinnen wanneer je instemt dat hun accessoire ook mee mag. De boyfriends betalen dan ook mee aan je cadeau. Je verwachtte uiteraard ook niet anders.
 
… Je vriendinnen je altijd proberen te koppelen aan die énige vriend van haar vriend. Hállo. Als het woord ‘enig’ wordt gebruikt om de jongeman in kwestie te omschrijven, weet je al wel dat hij niets voor jou is.
  


… Je merkt dat je vriendinnen je een beetje zielig vinden omdat je als enige niet aan de man bent. Je bent dus echt niet zielig hè. Je bent in sommige opzichten zelfs gelukkiger dan zij. Jij hoeft je eten namelijk niet te delen.
  
… Je naar de achtergrond verdwijnt wanneer je vriendinnen beginnen over wat ze zo irritant vinden aan hun vriend. Tja, jij hebt geen vriend, dus je zou het niet weten.  
 
… Je heel af en toe toch ook wat wil zeggen en dan je ex gebruikt als voorbeeld. Voor je het weet kijkt je hele vriendinnensquad je vol medelijden aan omdat ze denken dat je nog niet over je relatie van twee jaar terug heen bent. 

Welke dingen komen jou maar al te bekend voor?