Aha: op deze leeftijd zijn we het meest tevreden

Lifestyle door Elsemieke
Een leuke baan in de pocket en waarschijnlijk ook huisje-boompje-beestje: je twenties en thirties zijn dé piekjaren van je leven. Toch?! Het blijkt namelijk dat je er op deze leeftijd nog lang niet bent. Dit is de leeftijd waarop we pas écht gelukkig zijn.  

Volgens een studie van het National Statistics onderzoeksbureau in de UK zijn mensen tussen de 65 en 79 jaar het gelukkigst van allemaal. Op deze leeftijd werken ze minder of helemaal niet meer en hebben ze dus meer vrijheid om te doen waar ze zin in hebben. Met je strak ingerichte starterswoning of zelfs nog knusse studentenkamer aan die leuke winkelstraat ben je er dus nog niet. Het échte geluksgevoel ervaar je pas wanneer je richting je pensioen gaat.

 

  

Het ongelukkigst 

Het onderzoek naar geluk en tevredenheid werd uitgevoerd onder zo’n 300.000 volwassenen. Het blijkt ook dat mensen tussen de 45 en 59 jaar het minst tevreden zijn met hun leven, met name mannen. Volgens de onderzoekers komt dat onder andere door de aanwezigheid van opstandige pubers in huis, maar het kan ook verklaren waarom je je vader écht niet meer kan ompraten van dat idiote plan om zijn motorrijbewijs te gaan halen.
 
Hoe gelukkig mensen tussen de 65 en 79 jaar ook zijn, vanaf ongeveer 80 jaar gaat het bergafwaarts met dat heerlijke gevoel. National Statistics toont aan dat het vanaf dat moment alleen maar minder wordt. Vervelende gezondheidskwaaltjes en de eenzaamheid steken vanaf dat moment de kop op. Hierdoor is het lastig betekenis aan het leven te geven.
 
Ben jij gelukkig?