Pijnvrij tijdens de maandelijkse horrorweek

Werk & studie door Elsemieke
Elke maand klappen we weer massaal dubbel van de pijn wanneer die poesblessure zich aandient. Met moeite verzamel je dat laatste restje energie om naar je werk te gaan. In China hebben ze daar dé oplossing voor gevonden: pijnvrij.
 
Je baas zal waarschijnlijk vreemd opkijken wanneer je hem vraagt om een paar vrije dagen wanneer opoe voor de deur staat. In Aziatische landen is dat al een stuk gewoner. Volgens CNN kunnen vrouwen in China namelijk maar liefst twee dagen vrij krijgen tijdens that time of the month. Ze moeten dan wel een doktersverklaring hebben.  
 
 
Pijnvrij
Ook vrouwen in Japan, Indonesië en Zuid-Korea zijn van die gelukvogels die vrij kunnen krijgen tijdens hun menstruatie. Natuurlijk vindt niemand het leuk om tijdens dat maandelijkse bloedbad dubbelgeklapt te gaan van de pijn. Als we deze horrordagen kunnen doorbrengen met een kop thee en een warme kruik op de bank zijn wij de eerste die voor stemmen!
 
Dysmenorroe
Waarom hebben we hier in Nederland nog geen pijnvrij?! Volgens onderzoek heeft namelijk 10% van de vrouwen wereldwijd zoveel last van haar menstruatie dat ze moeilijk kan functioneren. Herkenbaar? Dan heb je in officiële termen waarschijnlijk last van Dysmenorroe. De krampen down under en in de rest van je lichaam zijn dan zo heftig dat het invloed heeft op je dagelijkse leven.  

Vind jij dat we in Nederland ook menstruatieverlof moeten krijgen?