16 dingen die je herkent als jij de hongerlap van je vriendengroep bent

Eten door Sabine

Hongerig zijn we allemaal op z’n tijd. Heel normaal, zo werkt het menselijk lichaam nu eenmaal. Maar jij hebt vaker honger dan al je vriendinnen. En niet zo’n beetje ook. Deze dingen herken jij als geen ander!
 

We hebben allemaal voedsel nodig om onze natuurlijke motor te laten draaien. Zonder voedsel kunnen we hartstikke cranky worden. Maar ja, de een heeft meer nodig dan de ander. En laat jij nu net degene zijn die altijd op zoek is naar eten en ook wel alles lust. Vooral als jij dé hongerlap van je vriendengroep bent dan herken je dit als geen ander!

1. Jij bestelt altijd als eerste in restaurants. Jij hebt de menukaart al lang online bekeken. En wanneer het restaurant geen online menukaart heeft, ben jij ook echt niet bang om de telefoon op te pakken. Je moet toch wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Letterlijk en figuurlijk.



2. Jij bent altijd degene die de restjes van je vriendinnen opeet. Sterker nog: je hoopt op restjes!
 
3. Jouw maag knort nog wanneer je vriendinnen na drie patatjes (met superweinig mayo) puffen dat ze zo vol zitten. Jij kán nog een heel hoofdmenu op hoor!

4. Als je met je vrienden uiteten gaat, gaan ze er altijd vanuit dat je naar een All you can eat-restaurant wilt.
 
5. Je vraagt je vriendinnen altijd al wat ze gaan nemen voor dessert wanneer ze overduidelijk struggelen met de hoeveelheid die hun hoofdgerecht nog bepaald.  

6. Wanneer jij vier vrienden op bezoek krijgt, kook je voor tien personen. Je gaat er standaard vanuit dat al je vrienden net zo’n maaginhoud hebben dan jij en kookt daar dan ook naar. Vervolgens eet jij nog drie dagen lang de restjes omdat je vrienden maar een muizenportie hoefden.

7. Jij bestelt in een restaurant altijd het meeste. Als jij uit eten gaat, doe je het goed ook.


 
8. Jouw vrienden willen de rekening nooit splitten maar altijd eerlijk uitrekenen. Tsja, je kunt het ze niet kwalijk namen. Met jouw twee voorgerechten, het XXL-hoofmenu en een suprême toetje kom je nu eenmaal op een hoger bedrag uit dan de twee stokbroodjes en Pizza margherita van je vriendin.

9. Wanneer je vrienden muizenhapjes nemen van hun eten, vraag jij ze meteen of ze hun eten nog gaan opeten. Jij wilt echt die steak wel voor ze opeten hoor. No problemo!
 
10. Als je vrienden moeten altijd wachten tot jij bent uitgegeten. Niet omdat je zo’n langzame eter bent, maar omdat je veel meer dan hen naar binnen stouwt. Dat duurt nu eenmaal wat langer.

11. Tijdens een dagje winkelen met vriendinnen, ben jij alleen maar bezig met de hippe eettentjes waar jullie kunnen ontbijten, brunchen, lunchen, het 4 uurtje kunnen doen en waar jullie uiteindelijk gaan dineren. Als je tussendoor een leuke broek vindt, is dat hartstikke mooi. Maar jij wilt vooral gezellig eten.

12. Wanneer je vriendinnen bij iemand thuis willen eten, stel jij voor om het bij jou te doen. Kun je er tenminste voor zorgen dat je genoeg eten krijgt.

13. En wanneer je wel bij een ander gaat eten en een normale portie pasta voorgeschoteld krijgt (lees: drie draden spaghetti), fantaseer jij wat jij na het diner met je vriendinnen gaat eten. Had je niet nog wat koekjes in je linker keukenkastje liggen?



 

14. Vriendinnen vragen zich altijd verwonderd af hoe je nu zoveel kunt eten. 

15. En ze zijn ook benieuwd naar je stofwisseling. 

16. Jij doet aan ineten voordat je met je vrienden afspreekt om samen te eten. Het gaat nog wel even duren voordat je te eten krijgt. En waarschijnlijk is de hoeveelheid ook om te huilen. 

Wat vind jij de grootste struggle aan het altijd honger hebben?