Mannen geven minder orale seks dan vrouwen

Intiem door Sabine
Hoe vaak hebben we wel niet gehoord dat je binnen een relatie moet geven en nemen? Vaak. Heel vaak. En wíj proberen de balans daarin te vinden. Manlief doet hier daarentegen wat minder z’n best voor. Zeker wanneer het aankomt op orale seks, lijkt meneer liever te nemen dan te geven.  
 
Het is jou vast weleens overkomen: je loopt een fikse nekhernia en kramp in je kaken op wanneer je je lover down there aan het bevredigen bent. Wanneer hij na drie uur eindelijk tevreden is gesteld, hoop je dat hij zijn tong ook nog even laat wapperen in jouw private zone. Niet dus. Fijn. Schrale troost: je bent niet de enige vrouw die dit ooit is overkomen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen minder vaak oraal presteren dan vrouwen. 

 
Fijn hoor
Eigenlijk wisten we het al. Onze vent is redelijk egoïstisch wanneer het op orale seks aankomt. Onderzoek van The University of Guelph bevestigt onze vermoedens. Hieruit is namelijk gebleken dat vrouwen hun vent vaker Australisch kussen, maar dat ze vaak zelf niet meer op een kusje op de lippen down there hoeven te rekenen.  
 
Aan het onderzoek deden 1500 mensen mee. 26 procent van de vrouwen had weleens orale seks aan haar vent gegeven, maar had het zelf nog nooit (!) ontvangen. Dit in tegenstelling tot maar 10 procent van de mannen. Dat vinden we toch best wel een groot verschil. Maar het wordt nog beter, kuch. Uit het onderzoek is ook gebleken dat 17 procent van de vrouwen het eigenlijk helemaal niets vindt om haar partner down there te verwennen in tegenstelling tot maar 7 procent van de mannen. Dus hoe kan het dan dat wij het tóch vaker doen dan mannen? 
 
Er is nog hoop
De mannen en vrouwen die meededen aan het onderzoek waren studenten tussen de 18 en 24 jaar. Het zou dus goed kunnen dat mannen van 24 jaar en ouder wél heren tussen de lakens zijn. Of in dit geval: tussen de benen.  
 
Hoe zit het bij jou? Geef jij vaker dan je partner?