Even een ode aan mama?s

Mama door Sascha
Eindeloos met haar kunnen shoppen, lachen om haar stuntelige knowhow wat betreft het internet of smartphones en haar geweldige recepten. We hebben het natuurlijk over onze enige echte mama’s. Hoe kan het ook anders. They run the world!

 
Mama’s blijven mama’s, en er zijn zoveel fijne dingen die we over ze kunnen vertellen. Toch moeten we het kort houden, en daarom hieronder even in een notendop een ode aan onze mama’s. Want ze verdienen het! Oh en remember, zij was wel degene die jouw poepluiers verschoonde, and thats a thing!


Ze zullen áltijd van je blijven houden

Wat je ook doet of welke belachelijke keuzes je ook maakt, jouw mama zal altijd achter je blijven staan en ze zal je altijd blijven steunen. En no matter what, ze zal tot in de eeuwigheid van je blijven houden, want mama’s zijn gewoon mama’s.
 
Ze is je beste vriendin
Naast dat ze je moeder is, is ze ook nog eens je beste vriendin. Alles kun je met haar delen, en shoppen tot jullie erbij neervallen is ook zeer vanzelfsprekend. Na een dag winkelen, alle aankoopjes nog even doornemen of je moeder advies geven over die achterlijk dure maar veel te mooie schoenen. Herkenbaar, of niet soms?
 
Jullie kennen elkaar het aller beste
Dat jij misschien een aantal dagelijkse bezigheden met je moeder niet deelt, dat moge duidelijk zijn. Maar dat zij jou het beste kent, is een feit. Ieder karaktertrekje, iedere lichaamsbeweging kent zij op haar duim. En wanneer jij je bepaalde dingen van vroeger niet meer kunt herinneren, kan zij die jou nog even haarfijn toelichten.
 
Zorgzamer dan zij, zijn ze er niet
Moeders blijven toch echt moeders, en moeders zijn de meest zorgzame personen die er rondlopen op deze aardbol. Of ze nou aanvoelt dat jij een knuffel nodig hebt, of juist dat ene recept wat jij zo lekker vindt. Mama’s voelen dat soort dingen altijd precies op het juiste moment aan. We love it!


Ruzies zijn meteen weer goed

Terwijl jij nog nijdig op de bank zit na te stomen, staat zij alweer met een grote sorry naast je (terwijl ze natuurlijk eigenlijk helemaal geen sorry hoeft te zeggen). En hoe hard jullie ook ruziën, moeders en dochters blijven moeders en dochters. Het komt altijd wel weer goed, daarom gaan die ruzies soms ook iets te makkelijk.
 
De onhandigheden van mama’s
We leven inmiddels alweer in 2016, en sommige dingen die voor jou zo vanzelfsprekend zijn, zijn voor je moeder iets minder makkelijk. Neem nou bijvoorbeeld het fenomeen Facebook of smartphones. Regelmatig komt jouw mama met vragen, waar jij haar graag mee wilt helpen (of soms even niet…).
 
Work, work, work, work
Mama’s staan vroeg op, gaan naar hun werk, en komen laat op de dag weer terug. En dan beginnen ze óók nog eens zonder zeuren met koken. Hoe doen ze dat toch? Vragen wij ons wel eens af. Wel weten we zeker dat we er respect voor hebben, al laten we dat soms niet genoeg merken. Sorry mommy's!
 
Mama’s blijven mama’s
Vertoef jij een dagje bij je moeder op de bank, dan weet zij precies wat je nodig hebt. Moeders kookt, en moeders eten is en blijft toch echt wel altijd het lekkerste. Oh, en de liefde tussen moeder en dochter is onvoorwaardelijk.

Heb jij nog meer dingen toe te voegen aan waarom mama's zo geweldig zijn?