Herkenbare situaties voor meisjes die op wintersport gaan

Vrije tijd door Mariëlle

Yes! Wintersport is geboekt, vrije dagen zijn opgenomen. Jij gaat potjandorie toch een potje hard genieten in de zachte sneeuw van de Oostenrijkse bergen. Alleen onderschat je hoeveel voet in aarde dat ook al weer heeft.

Bij het inpakken van je koffer weet je wat ook al weer de dilemma's zijn van wintersport. Je hebt echt zo enorm veel nodig voor die paar daagjes die je in de sneeuw gaat spelen. En eenmaal aangekomen op de piste pis je de eerste drie (tien, we bedoelen tien!) keer in je warme skibroek. God waar ben je ook al weer aan begonnen. De spanning krioelt door elke spier in je lijf. Ojee, dit ga je morgen voelen. Om na de eerste dag uit te puffen met een ijskoud biertje in je hand en blozende wangen die onder je bril uit ploepen. Al die momenten waar je tijdens je wintersport tegenaan loopt, iedere wintersport chick herkent ze.


Wat trek je aan?

Kan de outfit van vorig jaar nog? Het liefste zou je een hele nieuwe outfit aanschaffen, maar dat betekent wel weer een extra rib uit je lijf. En wintersportvakanties zijn al niet de goedkoopste. Warme truien genoeg, maar ze passen niet allemaal in je koffer. Je moet een weloverwogen selectie maken.

Eigen ski's mee of huren?

Je hebt ze liggen, maar het is praktischer om ze daar te huren. Scheelt een hoop gesleep. En het is lastiger als je met het vliegtuig wilt. Het huren van die ski's zijn ook de kosten niet. Maar je eigen zijn altijd het fijnste.

Vliegen of met de auto?

Nog zo'n punt: met het vliegtuig of met de auto. Met het vliegtuig heb je meer tijd op locatie en daarmee heb je meer aan je vrije dagen. Maar ja, met de auto kun je dus wel je eigen ski's meenemen en zie je (letterlijk) wat meer van de wereld.

Een helm?

Heb je een helm nodig? Ben je niet ervaren genoeg voor alleen een muts? Of gewoon allebei, dat is wel zo lekker warm.

Wellness

Er is niks lekkerder dan na een dagje hard werken in de sneeuw, en ongeveer alle spieren gebruikt te hebben die je een jaar lang was vergeten, de wellness in te duiken. Boek er ook meteen een massage bij, cause you need it.


Het uittrekken van je skischoenen

Het hoogtepuntje van je skitour is toch wel als je weer onderaan de piste staat, je voeten van je skischoenen ontdoet en je verstijfde pootjes in je fluweelzachte Uggs schiet. Genieten!

Vergeet je reisverzekering niet

Shit, je moet ook nog je reisverzekering aanvullen met wintersportdekking. Stel je voor dat je je been breekt en met een helikopter opgepikt moet worden. Je moet er niet aan denken dat al die kosten voor eigen rekening zijn. Daar gaat je spaarrekening.

Zonnebranddilemma

Zou je de zonnebrand van afgelopen zomer kunnen gebruiken? Even checken, op waterbasis. Nee, dat kan dus niet. Op zoek naar een zonnebrandcrème die niet op waterbasis is die je ook op wintersport kunt gebruiken.

Even wennen

Als je eenmaal op de piste staat is het altijd weer spannend. Durf je naar beneden? Whaa, hoe deed je dat ook alweer? Halverwege durf je niet meer. Maar je móet. Muuuhuuu, kun je niet op één of andere manier terug? Nee natuurlijk kan dat niet. Waarom moest je ook al weer over de rode piste? Help! Of trek je je niks aan van de wereld om je heen en klauter je dat laatste stuk naar beneden met je ski's onder je arm?

Je krijgt zo'n intense honger van wintersport

Elk biertje dat je drinkt en elke schnitzel die je wegkauwt ski je er toch weer af. Nou, in dat geval kun je er net zo goed nog een extra portie friet bij bestellen. Extra mayo kan dan ook nog wel. Een toetje? Ah ja joh. Je laat je zelf wel een keertje extra naar beneden glijden.


De lekkerste salades

Woew, midden op de piste heb je enórme salades! En die zijn lékker! Dus je werkt én extreem aan je beweging én je kunt je vitamines op pijl houden. Een win-win-situatie voor jouw bikini body in wording. Dat is nog eens een lekkere afwisseling met die schnitzel die je er toch wel weer afwerkt.

Stress in de gondel

Ojee, die gondels, die was je helemaal vergeten. Hoe krijg je die ski's ook al weer in de vakken. Whaa, stresssss.

Wat dacht je van de skilift?

En je had er ook even niet bij nagedacht dat je zo kunt wegglijden uit de skilift. Ja, je kunt een ding over je heen trekken. Maar als je goed je best doet kun je tientallen meters naar beneden kletteren. Het idee alleen al! En als het je lukt om zelf niet te vallen is het ook nog een hele prestatie om je spullen niet te laten vallen, want je bent het gewoon kwijt. Dus rijg die stokken aan je polsen, doe je handschoenen aan en laat je telefoon achter de rits. Dan is alles kids.

Het zon-of-sneeuw-dilemma

Je bent al drie keer de piste op en af gegaan... En de zon schijnt enorm op je toeter. Je bent hier natuurlijk gekomen om in de sneeuw te spellen, maar HALLO, als de zon schijnt moet je het ervan nemen toch?

Heb jij ook altijd van die typische wintersport-momenten?