Waarom een oudere broer hebben geweldig is

Lifestyle door Sascha
Soms sla je je broer liever de hersens in, maar hé. Als je het allemaal even relativeert, heeft het hebben van een grote broer vrijwel alleen maar voordelen. Hij is je beste vriend, goud eerlijk, je beschermengel en iemand die altijd voor je klaarstaat.

 
Natuurlijk, vroeger heb je waarschijnlijk vaak gedacht dat je je broer achter het behang zou plakken en hem er nooit meer achter vandaan zou halen. Maar tijden veranderen en wat er overblijft: een ijzersterke band tussen broer en zus.


Beschermengeltje

Hij haalt misschien af en toe weleens flink het bloed onder je nagels vandaan, maar dat wil niet zeggen dat hij niet zielsveel om je geeft. Want dat doet hij namelijk zeker wel! Komt er een enge vent bij je in de buurt? Dan is hij er als de kippen bij. Of is hij kwaad en laat hij jou alleen fietsen? Gegarandeerd dat hij om de zoveel meter om het hoekje op de uitkijk staat om te checken of alles nog wel oké met jou is. Eigenlijk is dat best wel heel erg schattig.
 
Het is je beste vriend
Ongegeneerd praten over de meest gênante dingen kan in principe met iedereen, zou je denken. Maar de échte diehard terror gesprekken kunnen eigenlijk alleen met je broer. Want dit is tevens ook je beste vriend waarbij je je absoluut nergens voor hoeft te schamen. Je hoeft er niet op je mooist uit te zien, en je hoeft ook niet bang te zijn dat hij je verstoot door al jouw awkward moments die je net opgebiecht hebt. Het is en blijft je broer en dat zal altijd zo blijven.


Nooit alleen

Je hebt natuurlijk vrienden en vriendinnen zat en alleen ben je ook niet want je hebt de rest van je familie ook nog. Maar toch is het fijn dat jij altijd ergens samen heen kunt gaan. Samen met je broer. Vroeger konden jullie elkaar wel de hersens inslaan, maar uiteindelijk hoefde je nooit alleen naar die geforceerde familiebijeenkomsten.
 
Altijd eerlijk
Soms tot in den treure toe, maar ach. Eerlijkheid duurt het langst, toch? Denk je met een supertoffe broek thuis te komen, word je meteen de grond in geboord als je om zijn mening vraagt. Of ga jij stappen en laat je even jouw uitgaansoutfit zien? Oei, het zit er dik in dat hij het er niet helemaal mee eens is. Maar ja, eerlijkheid duurt dus het langst.
 
Hij is je broer
Vroeger, tijdens al die ruzies, riep je weleens “TOT NOOIT MEER ZIENS!”. Maar in the end kwam het altijd weer goed en zaten jullie een uur later weer spelletjes te spelen. De band tussen broer en zus is ijzersterk en niemand die daartussen komt. En geloof ons, jouw grote broer staat áltijd voor je klaar. Hulde aan alle grote broers!

Vind jij het ook zo geweldig om een grote broer te hebben?