Overheerlijke chocoladesoufflé met Bonbonbloc!

Eten door Christel

Als we ergens van beginnen te watertanden is het wel van een goed stuk chocolade zoals Bonbonbloc, maar je zult ons ook zeker geen nee horen zeggen tegen een lekkere soufflé. Wat nog beter is? Deze twee combineren! 
 
We houden ervan om zo nu en dan de keukenprinses uit te hangen, maar het moet niet al te moeilijk zijn en bovendien moet het wel een hemels hapje worden. Comfort Snacks snapt dit maar al te goed en stelde dit fantastische Bonbonbloc soufflé recept samen! 

 
Wat heb je nodig? 
(Voor 2 porties) 
– 40 gram roomboter + 20 gram extra roomboter
– 100 gram Bonbonbloc naar keuze
– 30 gram suiker
– 1 ei
– scheutje vanille-extract
– 40 gram bloem
– snufje bakpoeder
 
Dit moet je doen 
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Breek de Bonbonbloc in stukjes en smelt deze samen met de boter in een kommetje boven een pannetje met water. 
3. Laat de chocolade daarna 10 minuutjes afkoelen.
4. Klop het ei en voeg deze toe aan de chocolade en roer dit goed door. (Het is belangrijk dat je chocolade goed is afgekoeld, anders krijg je gare stukjes ei in je baksel.)
5. Zeef daarna de bloem en voeg deze samen met de suiker, bakpoeder en vanille-extract toe aan je chocolademengsel. Roer het geheel goed. 
6. Smeer je ramekins (chic woord voor kleine bakjes waar je soufflé in wordt gebakken) in met roomboter en verdeel het beslag over de twee potjes.
7. Zet deze nu voor 15 minuten in de oven.
8. Laat het even afkoelen en daarna kun je aanvallen! 

Eet smakelijk!