Mooie vrouwen hebben vaak mooie vriendinnen

Beauty door Sascha
Al op de basisschool waren er groepjes. Groepjes met mooie meisjes, en groepjes met minder mooie meisjes. Toen al selecteerde mooie meisjes elkaar op het uiterlijk. En op latere leeftijd gaat het nog steeds op deze manier...

 
Uit een studie blijkt inderdaad dat mooie vrouwen ook mooie vriendinnen nodig hebben. Schoonheden en lelijke eendjes zoeken elkaar niet zo heel snel op. Maar waarom is dit toch? Gaat dit vanzelf? Of is er opzet in het spel.


De resultaten

Goed, we weten dus dat mooie vrouwen op de automatische piloot ook mooie vriendinnen uitkiezen. De studie is uitgevoerd door deskundigen van de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland. De onderzoekers verzamelden 172 vreemdelingen en vroegen hen de aantrekkelijkheid van zichzelf te beoordelen. Vervolgens werd er van ze gevraagd zich te mengen in de groep. Uit de resultaten bleek dat de aantrekkelijkste vrouwen uit de groep naar elkaar trokken.
 
Samantha Brick
Samantha Brick, voormalig televisieproducent, legt uit dat zij zich al haar hele leven aangetrokken voelt tot het kiezen van mooie vriendinnen en collega’s. Zij ziet het als een verwant aan een fijn gepolijste spiegel. Ze kijkt naar hun mooie figuur en flowy huidje en weet dan dat haar eigen fysieke kenmerken terug gereflecteerd worden naar zichzelf.


De andere kant van de medaille

Wel kent Samantha ook zeker de andere kant van de medaille. Als klein meisje was ze mollig, verlegen en ze droeg een dikke bril. In die jaren ging ze om met andere geeks. Van mooie vriendinnetjes, was geen sprake. Alles veranderde toen ze wat ouder werd. Op haar 14e schoot ze met haar lengte omhoog, kreeg ze heupen, slanke dijen en mooie borsten. Haar zwaan-achtige transformatie trok andere mooie meisjes aan.
 
Het lelijke eendje
Ze had een vriendin met overwicht, die ze probeerde de groep in te krijgen en deel uit te laten maken van haar sociale leven. Helaas lukte dit niet, omdat de magische ban van de mooie meiden groep verbrak wanneer het vriendinnetje in de buurt kwam. Uiteindelijk zag Samantha haar alleen nog maar in het geheim en nog wat later zijn ze toch uit elkaar gegroeid.
 
Selecteer jij onbewust ook je vriendinnen op het uiterlijk?