Dingen die Koningsdaghaters herkennen

Vrije tijd door Sabine
Het is weer Koningsdag hoor. De dag waar jij nu nét naar uitkeek. Not. Je vriendengroep was al maanden van te voren plannen aan het smeden, maar van jou hoeft het allemaal niet hoor. Deze dingen herken je als je Kingsday niet geweldig vindt.  
 
Het is de dag waarop we de verjaardag van de Koning vieren. Je hebt het niet zo op het koningshuis, maar je vindt het wel heel sympathiek dat het je een vrije dag oplevert. En daar houdt het ook wel mee op. Jij hebt het namelijk niet zo op Koningsdag om de volgende redenen. 
 
Allemaal dronken mensen
Correctie: allemaal dronken mensen vóór het middaguur. En daar loop jij dan tussen met je goede gedrag en oranjejurkje die meteen verkleurt wanneer een of andere lallende dronkenlap zijn biertje over je heen knoeit. Leuk hoor, zo’n Koningsdag. Volgend jaar sla jij toch maar over. 
 
Het zorgt voor immens veel lawaai
Het is niet alleen maar de muziek die uit de speakers knalt, maar ook die belachelijke vuvuzela’s en andere toeters die waarschijnlijk meer decibel produceren dan is toegestaan, bezorgen je serieuze migraines. 
 
Het duurt te lang
Iedereen kirt maar dat het één dag betreft. Maar dat is dus de reinste onzin. Koningsdag én -nacht. Wat zijn dat voor grappen? Na het werk willen je vrienden al het liefst door de stad in om te dansen en te zuipen (het is niet nippen wat je vriendinnen dan doen). Om vervolgens wakker te worden en weer aan het feesten te slaan. 
 
Alles is oranje
Godsallemachtig, wie staat die kleur nou goed? Jou niet in ieder geval. En die troela tegenover je kan het ook niet bepaald hebben. Alles is gewoon oranje. Kleding, toeters, bellen, haarlokken, tompoezen, M&M’s. The day after zal je skit ook wel oranje zijn… 
 
Het Wilhelmus 
Jij kent alleen het eerste couplet hoor. De rest moet je playbacken zoals die voetballers die je dat altijd ziet doet tijdens het WK en EK. En zeg nu even eerlijk: dat nummer heeft toch helemaal geen lekkere beat? 
 
Verkeershinder
Straten die zijn afgezet voor een vlooienmarkt. Met een beetje heel veel pech komt het koningspaar jouw stad in waardoor er nóg meer straten zijn afgezet voor het koninklijk paar. 
 
Allemaal troep 
En over die vlooienmarkt gesproken. Je koopt alleen maar rommel en onzin die je helemaal niet nodig hebt. Bijvoorbeeld die ene Barbie die je graag wilde toen je 8 jaar was en nu nog maar 1 euro is, maar je dus totaal niet nodig hebt en eigenlijk helemaal niet meer wilt! 
 
Beperkte openingstijden
Oké, je snapt op zich wel dat het voor winkelmedewerkers niet zo leuk is om de hele dag te werken als bijna heel Nederland aan het feesten is. Maar die ene procent die het niet zo heeft op het feesten, wil eigenlijk om 6 uur nog wel even een zak chips halen om leeg te kanen tijdens het Netflixen. 
 
Welke dingen aan Koningsdag vind jij niet zo leuk?