Irritaties tijdens het maken van een groepsfoto

Lifestyle door Sascha
Foto’s zijn natuurlijk altijd leuk voor in je collectie, maar het maken van dé perfecte groepsfoto vergt nog enigszins wat tijd, moeite en energie! Die kramp in je kaak bijvoorbeeld, wanneer je een uur staat te lachen door die verrekte zelfontspanner.

 
Goed, dat groepsfoto’s er altijd erg gezellig uitzien, dat moge duidelijk zijn. Maar niet iedereen is zich ervan bewust wat er bij z’n foto allemaal aan vooraf gaat. Jouw looks mogen nog zo on fleek zijn, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere factoren zijn die jouw mooie fotomomentje kunnen verstoren...


1. Voor de lange dames onder ons

Arghhhhh… Heb je eindelijk je looks on fleek, moet je naar achteren omdat je te lang bent. Op het eerste gezicht lijkt de foto goed gelukt, maar zodra jij inzoomt op jezelf… Oeps, dat is niet best. Helemaal achteraan zie jij twee bambi oogjes tevoorschijn komen tussen twee van jouw vriendinnen. Voor de rest ben jij vrij weinig te zien. Ja, met een vergrootglas misschien je grote teen…
 
2. Voor de korte dames onder ons
Ja, ook de wat kleinere dames van stuk, hebben het soms moeilijk als het aankomt op het maken van een groepsfoto. Wanneer zij zichzelf eindelijk naar voren hebben weten te krijgen, duikt er alsnog wel eens een lange dame voor waardoor ook bij jou alleen je ogen te zien zijn op de foto.
 
3. Awkward silence
Wanneer de zelfontspanner aftelt, lijkt het soms wel een uur te duren. Jij probeert met twintig man gezellig en lachend op de foto te komen, maar wanneer dan eindelijk die foto is gemaakt, ben jij al in elkaar gezonken van de ongemakkelijke stilte die er heerst omdat iedereen aan het strijden is voor de perfecte lach en de perfecte foto.

4. Bukken!

Waarom, waaaarom bukt iedereen toch altijd tijdens een groepsfoto. Negen van de tien keer is het helemaal niet nodig om te bukken, want bukken waarvoor? En het allervervelendste is nog dat wanneer er eentje bukt, de rest ook gaat en uiteindelijk moet jij er dan toch ook echt aan geloven. En zeg nou eerlijk, heel charmant is zo'n gekke buk niet...


5. Kramp in je kaak

Nog zoiets. Omdat een groepsfoto uiteraard nooit in één keer perfect is, moeten er minstens tien gemaakt worden. Dat betekent dat wanneer de zelfontspanner van tien tot nul telt, je tien keer tien seconden moet gaan staan lachen. Kaakkramp it is! Opgelucht ben jij als jouw gezicht eindelijk weer terug mag zakken in de permanente (geeft niks, kun je niks aan doen) resting bitch face.
 
6. De flits
Jij hebt eindelijk het perfecte plekje tussen de mensen bemachtigd. Zo, dit moet en zal een perfecte foto worden. De zelfontspanner telt af en daar gaan we dan… Alsof je op het heetste moment van de dag recht in de zon kijkt, zo voelt het wanneer die flits jouw ogen blindeert. En dat is nog tot daar aan toe, maar zodra jij de foto te zien krijgt. Pfff… Die flits is nergens goed voor. Hele foto verpest. Alles glimt, alles zie je.

7. Nooit goed genoeg

Eindelijk denk je na de nodige bloed, zweet en tranen de perfecte foto te hebben gemaakt. Of toch niet... Er is namelijk altijd wel iemand die er uiteindelijk toch niet erg flateus opstaat, waardoor hij nergens op het internet geplaatst mag worden en al die moeite voor niks is geweest... Arghhh!
 
Zijn deze groepsfoto struggles ook herkenbaar voor jou?