Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Redenen waarom thuis blijven leuker is dan uitgaan


Onze 16-jarige zelf vond het heerlijk om elke vrijdag- en zaterdagnacht te gaan stappen. Hoe later naar we naar huis gingen, hoe beter! Maar we verkiezen de bank nu echt boven uitgaan! Thuis blijven is namelijk het nieuwe stappen! 
 
Wanneer onze feestbeestvrienden vragen of we mee uit willen gaan, horen we weleens een ‘ja’ uit onze mond ontsnappen. We hebben er eigenlijk geen zin in, maar willen ook niet altijd de party pooper zijn. Maar voor de duidelijkheid: we zitten veel liever thuis dan dat we op de dansvloer ‘helemaal naar de kloteeeeh’ gaan. Om deze redenen is thuis blijven veel leuker dan stappen! 

 
Schone wc’s
Alleen al als we naar die vieze bril van de wc kijken (als er überhaupt een wc-bril aanwezig is), voelen we spontaan een blaasontsteking opkomen. Nee, je wc thuis is een stuk schoner en comfortabeler. Bovendien hoef je ook niet tien minuten te wachten voordat je je billen op de bril kunt deponeren. En er is altijd wc-papier, tenminste, als je je boodschappen op orde hebt.  
 
Je bespaart geld 
Je hebt drankjes in overvloed en je kunt tig snacks halen zonder dat je vrienden je met opgetrokken wenkbrauw aankijken omdat jij nog een kroketje naar binnen werkt terwijl jij er al 4 achter de kiezen hebt. Je kunt eten en drinken wat je wilt en dat bespaart je een hoop geld! Een wijntje tijdens het uitgaan, kost al bijna net zoveel als een hele fles in de supermarkt. 
 
Goede drankjes
Geen wijn die zo zoet is dat je tanden eruit vallen en geen bier dat is aangelengd met water alsof het ranja is. Nee, thuis heb je the good stuff! En het is ook wel een flinke pluspunt dat jij je luxe wijntjes uit een degelijk wijnglas kunt nippen en niet uit een plastic bekertje met ijs hoeft te lurken. 

 
Geen manieren nodig 
Wil jij geen broek dragen? Dan draag je geen broek. Heb je geen zin in een beha? Dan doe je ‘m uit. Thuis hoef je niet te voldoen aan de dresscode waarbij ongemak centraal staat. Je hoeft je rot beha niet aan te houden of rond te paraderen op die verschrikkelijke stiletto’s. Thuis kun je gewoon lekker op de bank hangen met een palmboomknot bovenop je hoofd. Heerlijk! 
 
Geen ellenlange voorbereiding 
Je hoeft niet na te denken over je outfit, je hoeft je make-up niet bij te werken, je hoeft niet na te denken over hoe je al je spullen in dat miserabel kleine tasje van je moet proppen. Je hoeft gewoon geen voorbereidingen te treffen als je thuis bent. Wil je je Labello? Dan moet je in het meest ellendige geval alleen maar je trap oplopen omdat-ie nog in je badkamer ligt. 
 
Je komt geen stomme mensen tegen
In je eigen huis kom je alleen maar leuke mensen tegen. Of helemaal geen mensen. Je kunt thuis gewoon zelf bepalen met wie je een pyjamaparty wilt houden en komt dus geen mensen tegen die je helemaal niet wilt tegenkomen en tegen wie je gemaakt beleefd moet doen. Lang leve het thuisblijven!  
 
Je hoeft je geen zorgen te maken hoe je thuiskomt 
Het enige pad dat jij hoeft af te leggen is van je bank naar je slaapkamer waarbij je alleen maar een trap hoeft te trotseren. En zelfs dat hoeft eigenlijk niet, want je kunt ook prima je acht uurtjes op de bank pakken. 

 
Je kunt zo laat naar bed gaan als je wilt 
Vind jij dat je bankhangfeestje om 12 uur wel is afgelopen? Dan vertrek je rond middernacht naar je bed. Ben je om 1 uur nog niet uit genetflixt? Dan pak je nog een filmpje. Je kunt lekker zelf bepalen wanneer het schluss is en hoeft geen rekening te houden met de mensen met wie je gaat stappen. Hoe fijn!  
 
Waarom blijf jij liever als een zandzak op de bank hangen in plaats van uitgaan?