Seks & relaties / Relaties
Relaties

Dingen die gebeuren in het eerste jaar van je huwelijk


Het was de mooiste dag van je leven. En na een spetterend feest en een geweldige huwelijksreis zweef je samen met je kersverse man nog heerlijk op een roze wolk. Acht dingen die gebeuren in het eerste jaar van je huwelijk.

Je kan zelf nog maar net geloven dat je getrouwd bent. En eigenlijk voel je je ook niet heel anders dan voordat je getrouwd was. Toch zijn er echt wel dingen veranderd sinds die ene speciale dag in je leven.
 

Iedereen verwacht een liefdesbaby
Sinds je in het huwelijksbootje bent gestapt krijg je elke week de vraag of je misschien zwanger bent. Eh nee, je hebt gewoon heerlijk genoten van het ontbijtbuffet tijdens jullie honeymoon.

Je laat je trouwring aan iedereen zien
Niet voor niets hebben jij en je man een jaar gespaard voor deze knoeperd van een ring. Je laat geen moment onbenut om je trouwring niet te showen.
 
Je doet je best om een volwassen te zijn
Nu je getrouwd bent lijkt het leven ineens een stuk serieuzer. Jij en je echtgenote organiseren themafeestjes en dinner parties met exclusieve wijnen.
 
Je vergeet je naam
Heh? Ja, na 6 maanden moet je nog steeds wennen aan je nieuwe achternaam.
 
 

Je hebt tijd over op je werk
Urenlang struinde je het internet af op zoek was je bezig met het perfecte trouwlocatie, jurk en taart. Nu je sprookjesbruiloft voorbij, blijkt het dat je ineens veel meer tijd over hebt.
 
De huwelijksvideo staat op repeat
Elke week bekijk je de trouwfoto’s en video opnieuw, zal het ooit gaan vervelen? Ook laat je aan iedereen, ja zelfs wildvreemde in de supermartk, foto's zien van je huwelijk.
 
Je besteed uren aan de administratie
Gezamenlijke bankrekeningen en verzekeringen, ineens moet je alles samen delen en overzetten.
 
Impulsieve shopsessies zijn verleden tijd
Een bruiloft en huwelijksreis kosten geld, veel geld. Je spaarrekening is behoorlijk kaal geplukt en voorlopige zitten uitgebreide shopsessies er niet in.

Wil jij trouwen?