Waarom we liever van bil willen gaan met een foute man

Lifestyle door Sascha

Lief, zorgzaam, begripvol en sociaal. Ingrediënten die vrouwen over het algemeen graag zien in een man. Maar waarom delen wij vrouwen dan toch uiteindelijk liever het bed met een veel te foute man? Want tja, dat doen wij graag.

 
Een recente studie van de Universiteit Gent in België ondervond dat gevaarlijk mannengedrag zoals roken en drinken, mannen extra aantrekkelijk maakt. En zeg nou zelf, was het eerste woord dat bij jou opkwam ook “duh”? Maar waarom dit is, wordt duidelijk gemaakt met een beetje hulp van de wetenschap.


Expert

Een expert vertelde dat bad boys over het algemeen beter in de smaak vallen bij vrouwen, dan mannen die wat meer timide zijn. Dit is aangetoond door een recente studie die werd uitgevoerd door Eveline Vincke. Uit de studie is naar voren gekomen dat roken en drinken iets seksueel opwindends heeft omdat het schadelijk is, en laten bad guys nou net vaak roken en drinken.
 
Genetisch geprogrammeerd of niet?
Tristan Bridges, een professor in sociologie aan de Universiteit van Brockport State University of New York, heeft eens even haarfijn uitgelegd dat het verband tussen gevaarlijk gedrag en mannelijkheid historisch is. Aha! Dus het begon al heel wat jaar geleden. Maar wil dit alles zeggen dat mannen genetisch geprogrammeerd zijn om gevaarlijk te leven? Nee, dat niet. Bridges legt uit dat het een sociaal fenomeen is, het resultaat van een geïdealiseerde scheiding tussen de seksen.
 
We love foute mannen
Uit het onderzoek is gebleken dat vrouwen een seksuele voorkeur hebben voor mannen die bescherming bieden, maar volgens Bridges is er geen biologische reden waarom vrouwen iedere keer weer voor een bad boy vallen. Het is meer iets dat gevormd is binnen onze samenleving. Ach, wat het ook mag zijn, zo ongeveer iedere vrouw kan in ieder geval beamen dat foute mannen maar wat sexy zijn!
 
Val jij ook iedere keer weer als een blok voor bad guys?