Liefde / Single & daten
Single & daten

Sofie?s Single Leven: Als één lover niet genoeg is

Als single vrouw maak je de gekste dingen mee. Soms voel je je alleen, maar aan de andere kant kun je lekker doen waar je zin in hebt. Sofie is een single twenty-something en ze neemt je mee in de meest gekke momenten van haar leven.
 
“Inmiddels heb je waarschijnlijk wel door dat ik mezelf goed begin te verdiepen in de wondere wereld van het online daten. Was ik voorheen altijd fan van de spontane ontmoetingen in een gezellige kroeg, sinds ik bezig ben mijn eerste ‘grote mensenbaan’ heb ik nauwelijks tijd voor een sociaal leven, laat staan om een random man in een of andere bar op te pikken. In het weekend met vriendinnen een wijntje doen gaat nog net, maar de aantrekkelijke mannen bieden zich helaas niet spontaan aan.”
 
 
Vleeskeuring
“Toegegeven, een beetje mannen naar links of rechts swipen is absoluut niet vervelend om te doen. Knappe en lelijke mannen, oude guys of echt belachelijk jonge knulletjes: ik heb er soms een dagtaak aan om het kaf van het koren te scheiden. Tot ergernis van mijn baas, dus ik heb mijn vleeskeuringen maar netjes naar de avonden verplaatst. Oké, die momenten waarop ik even snel mijn telefoon check of als ik naar de wc ga tel ik niet mee. Ik vermaak me er kostelijk mee, want vaak komen de apartste mannen voorbij en krijg ik de meest vreemde verzoeken.”
 
Initiatief nemen
“Hoewel er genoeg leuke mannen op mijn favoriete datingapps voorbijkomen ben ik na een tijdje ook wel uitgekeken op de standaard ‘Hoi, alles goed?’ en ‘Wat leuk dat we een match zijn!’-gesprekken. Old fashion als ik ben vind ik dat mannen de eerste stap moeten zetten naar een leuke chat. De paar keer dat ik zelf het initiatief nam kwam ik niet verder dan een standaard ‘Hoe was je weekend?’ of ‘Heb je lekker van het zonnetje genoten?’ Oke, ik geef toe, misschien ligt het niet altijd aan de mannen, maar toch besloot ik het initiatief bij hen te laten. Nou, dat heb ik geweten!”
 
Wat is je nummer?
“Na een poos van grote radiostilte popte er eindelijk weer eens een leuke vent op mijn telefoon. Toen ik zag dat mijn nieuwe match Tristan heette scrollde ik snel weer even door zijn foto’s heen en wat ik zag beviel me wel. Toen hij ook nog opende met ‘Dit werkt niet, wat is je nummer?’ werd ik enthousiast. Natuurlijk is dit niet de meest originele opening die je je kunt bedenken, maar het is al een stuk beter dan ‘Die ogen van jou zijn echt prachtig’. Ik begreep alleen niet waarom de laatste foto in de reeks van een meisje was, maar daar zou ik al snel achter komen.”
 
 
Verloren hoop
“Tristan stelde me al snel op mijn gemak door de meeste origineelste vragen te stellen. Hè hè, eindelijk een vent die een stukje creatiever was dan al mijn andere vage gesprekken die uiteindelijk op niets uitliepen! Op een paar na dan, maar je hebt inmiddels kunnen lezen hoe me dát is vergaan… Deze jongen had dus zeker mijn interesse, totdat we op een bepaald punt aankwamen waarop hij dé vraag stelde die ik eigenlijk al had kunnen verwachten na het zien van zijn foto’s. Het meisje dat daarop stond was tot mijn koppige hoop niet zijn zusje, het was zelfs niet zijn beste vriendin. “Heb je er weleens over nagedacht om iets spannends te doen met meer dan één persoon?”
 
Vermoedens
“Wat ik van het begin af aan eigenlijk al vermoedde bleek dus te kloppen. Toen Tristan me deze vraag stelde waren we inmiddels al een week verder, inclusief nummeruitwisseling en typische gekke maar stiekem ook flirterige selfies. Mijn nieuwe crush had niet alleen een vriendin, hij wilde mij laten delen in zijn liefdesgeluk. Op de een of andere manier wees ik zijn verzoek niet direct af, want ik wilde hem na dat intensieve contact niet zomaar laten gaan. Een trio staat zeker nog op mijn bucketlist, maar of ik dat met de guy wilde doen die niet alleen bezet was maar daar ook nog eens over had gelogen?"
 
Hot and steamy
“Mijn nieuwsgierigheid won het in eerste instantie van mijn boosheid, dus ik verwijderde Tristan niet direct uit mijn telefoon. Het duurde nog een dag waarop hij al zijn zeilen bijzette om mij te overtuigen tot een stomend potje seks met hem en zijn vriendin. Het aanbod klonk eerlijk gezegd verleidelijk, want naast dat ik biseksueel ben ik ook gewoon hartstikke nieuwsgierig en sta ik open voor nieuwe ervaringen. Toch besloot ik dat hij zijn lusten lekker op zijn eigen vriendin mocht blijven botvieren. Misschien moet ik de volgende keer dat ik een wijntje ga drinken maar eens samen met mijn bestie op een leuke vent afstappen.  
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meet Sofie: 26 jaar en ze heeft net haar diploma Journalistiek in de pocket. Ze is een ambitieuze Amsterdamse chick die net de eerste stapjes binnen haar droomcarrière heeft gezet. Om de week neemt ze je mee in haar avonturen als single lady. En ja, dat zijn er nogal wat!