Oeps! De meeste mensen doen tegenwoordig het liefst niks

Vrije tijd door Sascha

De keuze tussen in de touwen hangen of in je bed blijven liggen voor een Netflixsessie, is voor velen snel gemaakt. Niks fijner dan onderuitgezakt op de bank of in bed genieten van een serie inclusief de nodige chocola en popcorn.

 
De groep 18 tot 24-jarigen is momenteel de grootste bankhanggeneratie die er ooit heeft bestaan! Deze enorme leeftijdsgroep vertoeft tegenwoordig het liefst gewoon lekker op de bank onder het genot van een goede serie en flink wat snacks. Zich verplaatsen naar een club waar gedanst moet worden is echt een veel te grote opgave.


Millennials

Uit een onderzoek van TNS, een consumentonderzoeksbureau, bleek dat degenen die tussen 1981 en 2000 geboren zijn (dat noem je ook wel ‘millennials’) zo’n 2,7 uur per dag streamen als het gaat om leuke televisieprogramma’s. En dat terwijl een eerdere generatie maar ongeveer 1,8 uur streamt. Een groot verschilletje dus! Millennials hebben ontdekt dat sociale bezigheden als een etentje, winkelen, vrienden, entertainment of seks maar één app-klik verwijderd zijn.
 
Telefoonverslaafd
Uit de studie is ook gebleken dat millennials zo’n 3,1 uur per dag op hun telefoon zitten. In vergelijking met de generatie onder hen die zo’n 1,7 uur per dag op hun speeltje kijken, is dat dus alweer een groot verschil! Komt toch die telefoonverslaving weer om de hoek kijken… Eén ding is dan wel weer positief: uit een onderzoek van Heineken blijkt dat 75 procent van de millennials, wanneer ze dan uiteindelijk een keertje hun woning verlaten voor een drankje, met mate drinken. Good job!
 
Betrap jij jezelf ook vaak op een weekendje niksen?