Backpacklovers hebben het grootste riscio op soa's

Intiem door Elsemieke

Tijdens je backpacktrip heb je een knappe casanova aan de haak geslagen. De stap naar meer lijkt op reis altijd veel easier dan thuis. Hij kijkt naar jou, jij staart terug en de vlam slaat in de pan. Maar euh, vergeet je niet iets?
 
In the heat of the moment kan een condoom een echte spanning killer zijn, daar kunnen we helaas niet omheen. Maar of dat ook een geldige reden is om het rubbertje maar gewoon te laten voor wat het is? We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dat geen verstandig plan is. Volgens een Britse studie ben je niet de enige die voor het gemak even vergeet een condoom om te doen. 


Bron
 
Intieme momentjes 
In het hostel waar je slaapt checkt een knappe nieuwe guy in. Diezelfde avond drinken jullie flink wat drankjes in de bar en kom je erachter dat jullie van dezelfde series en muziek houden. Bingo! Eenmaal terug op de kamer zijn jullie innig aan het zoenen. Je graait in je koffer en dan besef je: shit, je hebt geen condoom! Die leuke vent heeft er ook geen, dus besluiten jullie maar gewoon seks te hebben. Een behoorlijk dom idee als je niet naar huis wil gaan met allerlei gekke soa’s als souvenir.
 
Veilige seks
Volgens de Britse studie bleek dat 72 procent van de deelnemende jongens en 59 procent van de vrouwen met minimaal één scharrel hebben geslapen in het buitenland. Veilige seks zou eigenlijk op dezelfde plek moeten staan als je inenten tegen het Zika-virus en allerlei andere enge bacteriën. In een wereld waar we steeds beter tegen antibiotica kunnen en HIV steeds vaker voorkomt, heb je als backpacker dus een groot risico om een vervelende SOA op te lopen. Misschien is het handig om naast je paspoort een grote verpakking condooms op je to do-lijstje te zetten?

Heb jij weleens onveilige seks gehad op vakantie?