Beauty
Beauty

Dit moet je niet doen met je poes na het douchen

Reageer 0
Op de vroege ochtend lekker snoozen tot de laatste minuut om je vervolgens vreselijk te moeten haasten. Snel spring je onder de douche, doe je een outfit aan zonder je echt goed af te drogen en kwak je een mislukte eyeliner op. Hallo nieuwe dag!
 
Op dit soort chaotische ochtenden denk jij aan alles behalve het welzijn van je lady parts, maar toch is dit wel degelijk super duper belangrijk! En dan bedoelen we het goed afdrogen van je poes, anders kun je rekenen op flink wat gevolgen!


Bacteriën everywhere
Jason James M.D., medisch directeur bij Miami’s Femcare Ob-Gyn, vertelde Glamour dat je veel sneller een infectie oploopt als je je mosseltje niet goed genoeg afdroogt. Als je je slipje aandoet terwijl het nog vochtig is down under, vergrendel je het vocht. Op deze manier moedig je bacteriën aan om lekker snel te groeien. En dan hebben we het natuurlijk over een ongewenste bacterie.
 
Schimmelinfecties
Gist heeft de neiging om zich te ontwikkelen in een vochtige omgeving. Warmte, vocht en wrijving kunnen allemaal leiden tot irritatie en mogelijke veranderingen in de pH, wat weer kan uitgroeien tot een heuse infectie. Bah! We don’t want that! Of het nou van het niet afdrogen na een duik in het zwembad komt of van een actieve dag buiten met als resultaat: zweet, Dr. James is het in ieder geval opgevallen dat vrouwen in de zomer meer last hebben van een schimmelinfectie.
 
Katoen vs. synthetisch
Goed, het goed laten drogen van je intieme zone is dus van groot belang. Je hoeft hiervoor natuurlijk niet je gehele ochtendroutine in de war te schoppen, maar we hebben wel een tip voor je! Terwijl jij je haar föhnt en je make-upje doet, laat het dan down under even lekker drogen voordat je je aankleed. Nog een gouden tip van Dr. James: draag katoenen ondergoed in plaats van synthetische stofjes. Lekker laten ademen die boel!
 
Schiet het afdrogen down under er bij jou ook weleens bij in?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen