Nóg een reden om geen strenge ouder te worden

Lifestyle door Elsemieke
Wanneer je vroeger absolúút geen uurtje later mocht thuiskomen, dacht je dat je het zwaarste leven éver had. Later zou jij dat anders gaan doen! En dat is maar beter ook, want van een strenge opvoeding word je hartstikke ongelukkig. 

Als kind kon je ze wel vervloeken wanneer ze je na een grote mond zonder pardon een week huisarrest gaven. Commentaar geven op de opvoedstijl van je ouders was echt not done. Dat was de beste opvoedstijl en daarmee was het gesprek ten einde. Jij besloot nooit een mommy te worden die haar kind zou beperken in zijn doen en laten en dat is maar goed ook. Een Japans onderzoek geeft een nog veel betere reden om geen strenge ouder te worden. 
 

Bron
 
Liefde en steun
Dat je opvoeding een grote invloed heeft op je latere leven, wisten we eigenlijk al wel. Maar uit de Japanse studie blijkt nu ook dat kinderen in de toekomst een stuk gelukkiger zijn als ze met veel steun van hun ouders zijn opgevoed. Ook hebben ze over het algemeen een beter inkomen. Wie streng werd opgevoed kan later wel erg succesvol zijn in hun carrière, maar toch kampen ze met veel stress en zijn ze een stuk ongelukkiger. 
 
Salarisstrookje
De wetenschappers ondervroegen 5.000 Japanners over hun opvoeding. Ze moesten stellingen beantwoorden zoals "mijn ouders vertrouwden mij" of "ik had het gevoel dat mijn familie weinig interesse in mij had." Hieruit kwam naar voren dat mensen die veel positieve aandacht van hun ouders kregen, over het algemeen een stuk happier in het leven staan. Wie te maken kreeg met veel strenge regels had wel een flink salarisstrookje aan het eind van de maand, maar is minder gelukkig en ervaart meer stress. Wij weten wel waar we voor zouden gaan!

Ben jij streng opgevoed?