Waarom koppels die samen sporten voor altijd samen blijven

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Sport je weleens samen met je partner? Mooi, want dat vergroot namelijk de kans dat jullie voor altijd (Oké, in ieder geval heel lang) bij elkaar blijven. Dus kom van die bank af, kleed je om en op naar de sportschool!
 
Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat stelletjes die zich samen in het zweet werken, een veel grotere kans hebben op een langere relatie. En dit is waarom…
 
 
1. Het bezwete lijf van je lover is natuurlijk onweerstaanbaar. Maar als je samen sport ga je hem ook echt aantrekkelijker vinden. En hij jou. Dat komt omdat je lichaam bijna hetzelfde reageert op sporten als op fysieke aantrekkingskracht.
 
2. Samen sporten heeft meer effect dan in je eentje sporten. Dit komt omdat je je niet alleen verantwoordelijk voelt voor je eigen prestaties, maar ook voor die van je vriend. En hij voor die van jou. Jullie tillen elkaar dus (soms zelfs letterlijk) naar een strak lijf! Daarnaast schijnt het zo te zijn dat je meer kunt als er mensen naar je kijken. En dit effect is nog sterker als dat je geliefde is. Als hij naar je kijkt terwijl jij aan het sporten bent, kun je dus misschien ineens wél die 20 squats achter elkaar.
 
Meer redenen lezen? Lees dan verder op ons zusje Vrouwen.nl!