De 16 geluiden die je kippenvel bezorgen

Media door Redactie Ze.nl
Sta jij weleens stil bij alle geluiden die je dagelijks hoort? We zetten graag een muziekje op en laten onze oren genieten van de meest serene geluiden. Helaas zijn er naast deze hemelse klanken ook geluiden waarvan onze nekharen recht overeind gaan staan. Deze geluiden bezorgen ons kippenvel. 
 
Als je in een restaurant zit, móet je echt van tafeltje wisselen als je buren de hele tijd met hun vorken en messen over hun borden krassen. Daar kan jij dus echt niet tegen. Ook gaan de rillingen langs je rug van… 

 

 

 


… nagels die over het schoolbord gaan.

… bestek dat langs je tanden gaat.

  
… piepschuim. Alleen het woord al.

…glazen die net uit de afwasmachine komen. Voelen ook zo lekker...


… een bezem die over de stoep gaat.
 
… het schuren van schuurpapier. Brrrrrr.

… het knippen van nagels. Dat gevoel en dat geluid... Arghh!
 
… het schurende gevoel en geluid van droge handen.
 
… watjes waarmee je je make-up verwijderd.
 
… bestek dat over een porseleinen bord schraapt.

 

 

 

 


… iemand die uitgebreid aan het smakken is.
 
… papier dat snijdt.

… een potlood op papier.
   
… jeuken aan je hoofd.
 
… het knakken van je vingers en nek.
 
… plakband.

 

Maar als jij goed bent in geluiden herkennen, zit je vanaf maandag 29 augustus helemaal goed. Qmusic start namelijk weer met het spannendste radiospel van het jaar: Het Geluid. Ieder jaar weer zitten we met z’n allen aan de radio geplakt en proberen we te raden wat het geluid is. Waar hebben ze dit keer met die microfoon boven gestaan? Zijn het koffiebonen die met de hand worden gemalen? Is het bubbeltjesplastic dat op gruwelijke wijze wordt geplet? We kunnen alleen maar raden. En misschien zelfs dat begeerde geldbedrag winnen! 

 


 
Wil jij checken of je al klaar bent voor Het Geluid? Doe dan de test op Qmusic.nl! Erg tevreden over je score? Deel deze dan met je vrienden op social media en daag ze uit!