Lifestyle / Wonen
Wonen

Zo maak jij jouw woning helemaal zen

Hoe het klokje thuis tikt, tikt het nergens. En dat is precies de reden waarom jouw huis de enige plek is waar jij helemaal jezelf kunt zijn. Alleen hier kom jij echt tot rust. Wil jij weten hoe jouw woning nog meer zen kan worden? 

 


Na een lange dag op kantoor of in de collegebanken is er maar één ding waar jij behoefte aan hebt; jouw bed. De reis terug naar jouw woning lijkt dan ook eeuwen te duren. Er is geen plek waar jij meer tot rust komt dan in jouw vertrouwde huisje. En jij kunt niet wachten om jouw oase van rust te betreden, vooral niet na zo’n lange dag. Zodra jij de sleutel in het gat stopt voel je een enorme ontlading. Nadat jij je spullen hebt gedropt, een bezoekje aan het toilet hebt gebracht en je degelijke kleding hebt ingeruild voor je kloffie, spring jij het liefst lekker je bedje in. Daar kom jij nu eenmaal het meest tot rust. Maar om jouw hele appartementje om te toveren in een heuse tempel, kun je deze aanpassingen doen! 
 

 

 
… Ruim alle rotzooi op! Het klinkt heel cliché, maar rommel zorgt voor heel wat onnodige stress. Dus wanneer jij een op regenachtige dag niets te doen hebt, ruim dan al je zooi op en geef je huis een grote schoonmaak.
 
… Verf je muren in rustige, natuurlijke kleuren, zoals beige of lichtgrijs. Warme kleurtjes zorgen voor een rustgevende sfeer in huis. Wil jij liever een andere kleur? Ga dan voor een lichte tint. 

… Lijd jij aan OCD? Werk dan al je snoeren weg! Zorg dat deze onzichtbaar zijn. 
 
… Alle potjes, beeldjes, briefjes, fotolijstjes en andere prulletjes je wel kunt missen en waar jij je eigenlijk aan stoort, kun je ook maar beter laten verdwijnen. 
 
… Een lekker geurtje in huis kan ook rustgevend werken. Lavendel, vanille en kaneel zijn natuurlijke geuren die een positief effect hebben op jouw mood. Hallo aromatherapie!
 
 
… Verzamel heel veel comfortabele spulletjes voor in huis. Jouw woning is binnen no time een zen-walhalla vol kussentjes, wollen dekentjes en zitzakken waar je lekker in kunt wegdromen. 
 
… Maak een playlist met chille deuntjes voor thuis. Zodra jij binnenkomt speel jij deze natuurlijk meteen af. Bye stress! 
 
… Woon je samen? Creëer dan een plekje in huis waar alleen jij mag komen. Een knus hoekje waar jij ongestoord jouw boek uit kunt lezen, naar muziek kunt luisteren of even lekker uit het raam kan staren. Klinkt dat niet fijn? 

... Hang een hangmat op in je appartement, dit is toch wel de definitie van een ontspannen gevoel Als jij je ogen sluit kun je zelfs even denken dat je op vakantie bent. Hmmm, droom maar lekker weg!

... Zorg voor de juiste temperatuur. Is het koud? Dan is een (nep)openhaard natuurlijk perfect voor een ontspannen gevoel. Heb jij het te warm? Frisse lucht werkt ook goed tegen stress. 
 
… Felle lichten zijn niet bepaald goed tegen stress, maar wel handig in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld als jouw benen een kapbeurt nodig hebben of wanneer jij een feestmaal aan het bereiden bent. Maar wanneer je een slaapkameravontuurtje hebt, of een romantisch avondje op de bank is fel licht not done. Zet een dimmer op jouw lampen, zodat jij elk moment je lichten kan dimmen voor een ontspannende ambiance. 
 

… Kaarsen zijn ofcourse helemaal onmisbaar in jouw zen-tempel! Bovendien zijn kaarsjes gezellig en sfeervol. Wil je twee vliegen in één klap slaan? Ga dan voor geurkaarsen in jouw favoriete geur. Deze zijn ook handig voor op het toilet! 
 
… Over de plee gesproken; in plaats van nog even snel dat mailtje typen op je telefoon wanneer jij een grote boodschap doet, kun je beter een goed boek of een stapeltje magazines deponeren op het toilet. Maak van jouw kakbeurt jouw ultieme rustmoment. 

… Natuurlijke elementen, zoals bijvoorbeeld planten, zorgen voor innerlijke rust. Wat dacht je van een mooie orchidee of een klein palmboompje? 
 
Wat zorgt in jouw huis voor ultieme ontspanning?