Simpel, snel en herfstachtig recept voor jouw Sinner Sunday

Eten door Chiara

 

Soms mogen we onszelf wel verwennen met een vette versnapering. Vooral nu het zondag is, uhm Sinner Sunday, is niets fijner dan genieten van een ongezond stukje hemel. En laten wij nu net HET perfecte recept voor je hebben klaarliggen.

 

 
Wat maakt jouw ziel meer gelukkig, jouw maag voller en geeft jou een betere foodgasm dan een stuk taart? Uhm... Niks natuurlijk! Het liefste een heerlijke romige, volle taart… En laat kaas nu net vol van smaak zijn. Daarom gaan wij aan de slag met cheesecake! Maar natuurlijk wel in het teken van de herfst. Dus om de welbefaamde New York cheesecake een speciale herfstige twist te geven, voegen wij er een wel heel lekker tussendoortje aan toe. Vorige week heb je al kennis kunnen maken met de hemelse muffinversie. Maar vandaag gaan we een niveautje hoger en laten we jou zien hoe jij een speculaas cheesecake in elkaar brouwt! Nodig jij je vriendinnen alvast uit? Terwijl zij onderweg zijn, kan jij je naar de dichstbijzijnde supermarkt begeven. 
 
 
Wat jij in je boodschappenmandje moet deponeren voor een cake van ∅ 20 cm; 
… 100 gram ongezouten roomboter
… 200 gram speculaasjes (of iets meer om tijdens het bakken te snoepen!)
… 800 gram naturel roomkaas
… 120 gram witte kristalsuiker
… twee theelepeltjes vanille-aroma
… twee eetlepeltjes speculaaskruiden
… drie eitjes 
… bakpapier
 
Wat je nodig hebt om de keukenprinses uit te hangen; 
… een pannetje
… een springvorm van ∅ 20 cm
… een oven
... een grote kom
… een elektrische mixer
 
 
Zo maak jij de herfstige cheesecake; 
 
… Bekleed de springvorm met een velletje bakpapier en vet de vorm goed in met boter. 
 
… Verwarm de oven voor op 150 graden. 
 
… Smelt de boter in een pannetje en maal de speculaasjes fijn.
 
… Roer de fijngemalen speculaasjes door de boter tot dit een glad goedje is. 
 
… Gooi het mengsel in de vorm en druk dit goed aan met een lepel tot je een egale bodem hebt.
 
… Vervolgens meng je de roomkaas en de kristalsuiker in een grote kom met de staafmixer tot er een luchtig mengsel ontstaat. 
 
… Gooi de eieren, boter, kruiden en vanille-aroma erbij en blijf lekker mixen tot er een egaal en vloeibaar mengsel ontstaat. 
 
… Schenk het goedje in de springvorm en strijk de bovenkant goed glad voor je de cake in het midden van de oven deponeert.
 
… Na een uurtje mag je de cake uit de oven halen, maar helaas moet je nog eventjes geduld hebben. Pas als de cheesecake een uur in de koelkast is afgekoeld, mag jij de taart aansnijden. 

... Garneer de overheerlijke cake eventueel met slagroom, speculaasjes of andere versiersels. 

 
… Is jouw kunstwerk volledig afgekoeld? Smullen maar! 
 
Wat is jouw favoriete cheesecake-variant?