Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

De irritantste dingen die collega's kunnen doen

Je kunt hartstikke gezellig kletsen met Truus van personeelszaken, maar wanneer je opeens ziet dat ze jouw yoghurtje aan het leeg lepelen is, ben je toch niet zo blij met haar. Dit zijn de irritantste dingen die collega’s kunnen doen.  
 
We zijn blij dat we collega’s hebben, anders zou ons werk ook maar zo saai zijn. Maar zo af en toe kun je ze ook wel achter het behang plakken. Over welke momenten we het hebben? Wat dacht je van… 
 
 

Je eten uit de koelkast stelen 
Wanneer jij je maaltje voor de middag in de koelkast zet, krijg je gewoon een flashback naar je studententijd waarin je ook al je eten moest markeren voordat je het in de koelkast zette om te voorkomen dat je huisgenoten zich zouden gedragen als wolven. Maar ook op je werk moet je je naam in koeienletters op je pak Campina vanille choco zetten. Voor je het weet is je eten opgegeten door een collega.
 
Te laat komen
Jouw wekker gaat gewoon om 7 uur en jij bent het liefst ook nog eens 5 minuten te vroeg aanwezig. Maar sommige collega’s lappen de kantoortijden lekker aan hun laars. 9 uur beginnen? Ze komen gewoon om kwart over 9 binnen. En doen dit natuurlijk gewoon op hun dooie gemakje. Slaat de klok 5 uur? Dan weten ze niet hoe snel ze hun jas moeten aantrekken. 
 
Arrogant gedrag 
Er is een groot verschil tussen zelfverzekerd zijn en arrogantie. Maar helaas denkt je ene collega dat ze Beyoncé is en loopt ze met een enorme attitude rond. Het liefst klakt ze nog even zo hard met haar hakken op de grond dat je het idee hebt dat ze aardolie probeert op te wekken. Bovendien kan er amper een lachje vanaf als je haar tegenkomt. Gezellig hoor, zo’n type… 
 
Persoonlijke telefoontjes maken
Natuurlijk kan het dat je een keer even de dokter moet bellen, die beste man werkt natuurlijk net op de tijden dat jij ook werkt, dus het wordt lastig om dit telefoontje uit te stellen tot je thuis bent. Maar sommigen bellen gewoon hun vriendin voor een update over hun date die avond daarvoor. En brullen dat ze dan doen. Jij weet precies waarom de relatie van Kelly is stukgelopen omdat je collega dat zo hard liep te tetteren. En ook je andere collega’s hebben gehoord dat Kellys ex een zak van de bovenste plank is. 
 
 
 
De keuken rommelig achterlaten 
Voor het hele gigantische kantoor hebben jouw bazen natuurlijk maar een keukenblokje geregeld van 1 bij 1. Leuk hoor… Maar dat ding staat natuurlijk snel vol en als jij koffie knoeit, hangt iemand er zo met z’n mouw in. Daarom vind je het wel zo sympathiek van jezelf om even een doekje over het aanrechtblad te halen wanneer jij hebt geknoeid. Maar natuurlijk zijn er ook collega’s die dit niet onder hun takenpakket vinden vallen en daarom een gigantische bende achter laten. Leuk joh. 
 
Wat vind jij dat het meest irritante is wat je collega’s kunnen doen?