Lifestyle / Media
Media

11x enge films voor tijdens Halloween

Reageer 0
Het was een paar jaar geleden alleen maar een feest voor echte griezelfans, maar de populariteit van Halloween is de laatste jaren toegenomen. Het feest waarbij het draait om spoken, bloed, pompoenen en alles wat creepy is! 
 
In Amerika is dit feest altijd al een enorm fenomeen geweest, maar ook in Nederland wordt het door steeds meer mensen gevierd. En we moeten zeggen dat wij er ook fan van zijn! Kinderen die langs de deuren gaan om snoep op te halen: ‘Je snoep of je leven!’. Ook heb je een excuus om weer eens een spetterend feest te organiseren voor al je vrienden. Wat het allerleukste hieraan is? Dat je helemaal los kunt gaan met je outfit! Niemand die je raar aankijkt als jij je op dat moment wilt verkleden als Sneeuwwitje of als zombie. Ben jij toch niet zo een liefhebber van feestjes en spendeer jij Halloween liever op je bank met heel veel films? Dan hebben wij de must-see movies voor jou verzameld die je samen (of alleen als je het aandurft) met je vriendinnen moet zien! Vergeet niet al je ramen en deuren goed op slot te doen... 
 
 
#1. It Follows (2015)
De herfst ziet er voor de 19-jarige Jay anders uit dan voor iedere andere tiener. In plaats van dat ze zou moeten genieten van haar schooltijd, flikflooien met jongens en weekendjes spenderen met vrienden aan het meer, wordt zij na een ‘onschuldige’ seksuele ervaring voortdurend geplaagd door visoenen en nachtmerries. Ze heeft constant het idee dat ze wordt achtervolgt door iets of iemand. Op het moment dat de dreigementen toenemen, moet Jay samen met haar vrienden proberen te ontsnappen aan de gruwelijke gebeurtenissen. 
 
#2. The Witch (2015) 
Deze film speelt zich af in de 17e eeuw, in New England. Een vader en zijn gezin worden vanwege hun fanatieke religieuze opvattingen verstoten. Ze moeten het zien te overleven in de bossen en verliezen al snel hun pasgeboren baby. Waren het de wolven of was het een heks? De oudste dochter van het gezin wordt al snel verdacht. Vanaf dat moment lopen de spanningen in het gezin hoog op. 
 
#3. Scream 
Deze klassieker is natuurlijk niet te missen in de lijst van Halloween films. Het is niet alleen eng, maar er zit genoeg komedie in verwerkt! Ben je niet zo'n fan van griezelige films? Dan is dit een goede vervanger om tijdens Halloween te kijken. En het allerleukste is dat er meerdere delen zijn, dus je kan er heel de avond mee opvullen. 
 

 
#4. EL Orfanto (2007)
Laura keert samen met haar gezin terug naar het weeshuis waar zij het gelukkigste deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Op het moment dat ze terugkeert besluit ze het weeshuis te heropenen om kansarme kinderen te kunnen helpen en een onbezorgde jeugd te geven. Alleen eenmaal in het weeshuis merkt Laura dat het gedrag van haar zoontje angstaanjagend is. Hij bedenkt een onzichtbare vriend en begint vreemde spelletjes te spelen. 
 
#5. Trick ‘r treat (2007) 
Tijdens deze film speelt zich niet één verhaal af, maar maar liefst vier! Een groep kinderen die een geheim ontdekt over een stadje, een jonge vrouw die achtervolgd wordt door een gemaskerde stalker, een bejaarde die maar niet loskomt van een duivelse trick-or-treater en een seriemoordenaar die vergiftigd snoep produceert. Genoeg dingen om tijdens de film te beleven dus! 
 
#6. Hush (2016) 
Een jonge vrouw die tijdens haar tienerjaren haar gehoor heeft verloren, heeft zich afgezonderd van de drukke wereld en woont nu in een afgelegen huis ergens midden in het bos. Haar stille wereld wordt verstoord als er een gemaskerde man verschijnt. Het blijkt een psychotische moordenaar te zijn. De jonge schrijfster zal zichzelf buiten haar mentale en fysieke grenzen moeten begeven om de helse nacht te kunnen overleven. 
 
 
#7. The Descent (2005) 
Deze film gaat over zes vrouwen die dezelfde hobby delen, namelijk speleologie. Alleen een bezoekje aan de grotten verliep anders dan normaal. Ze zien dingen die ze liever nooit hadden willen zien. De vrouwen zijn in eerste instantie vol verbijstering, maar hoe dieper ze de grotten ingaan, hoe nauwer de gangen worden. Het wordt steeds smaller en bloederiger. En alsof het niet allemaal erger kan, stort de grot in. Het enige wat ze nog kunnen doen is doorklimmen in de hoop dat er een andere uitgang is. Zullen ze ooit nog eens het daglicht zien? 
 
#8. The conjuring 
In deze film wordt het gruwelijke verhaal van de twee wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren verteld. Een gezin dat geterroriseerd wordt door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij, schakelt de hulp in van Ed en Lorraine. Maar al gauw wordt het stel geconfronteerd met een machtige en duivelse kracht en raken ze betrokken bij de meest schrikwekkende zaak van hun leven. Kun je na het kijken van deze film niet genoeg krijgen? Goed nieuws, er is namelijk ook nog een deel 2! 
 
#9. Halloween (1978) 
Als de zesjarige Michael Myers zijn zus vermoordt, wordt hij opgenomen in een psychiatrische kliniek. 15 jaar later moet er bepaald worden of hij vrijgelaten mag worden of niet. De dokter die Michael jarenlang onder behandeling heeft gehad, vindt dat Michael nooit vrij gelaten zou mogen worden. Maar Michael heeft lak aan alles en iedereen en wacht het onderzoek niet af en ontsnapt. Hij keert terug naar huis en gaat zonder enige pardon door met moorden tijdens Halloween. 
 

 
#10. A Nightmare on Elm Street (1984) 
Deze klassieke horrorfilm uit de jaren 80 moet je gezien hebben als je een ware griezelliefhebber bent. Verschillende mensen worden tijdens hun dromen opgejaagd door een verschrikkelijke seriemoordenaar. Terwijl de slachtoffers erachter willen komen waarom zij de klos zijn, laat de moordenaar geen enkele kans schieten om ze te vermoorden op het moment dat ze in slaap vallen. Brr, wij krijgen er de kriebels van. De film viel zo goed in de smaak dat er meerdere delen van zijn gemaakt! 
 
#11. Friday the 13th (2009) 
Een groep jongeren besluit op avontuur te gaan in de bossen van Crystal Lake, waar een groot aantal wietplanten zou groeien. In het bos hangt een zieke geest rond die de jongeren één voor één op de meest verschrikkelijke manier hun leven afneemt. Na zes weken besluit een groep vrienden te verblijven in een luxe vakantievilla om even te onsnappen aan het dagelijkse leven. Al snel komen zij in contact met Clay, een jongen die op zoek is naar zijn zus die zes weken terug op een onbekende manier in de omgeving van Crystal Lake is verdwenen. Als Clay samen met een meisje uit het vriendengroepje besluit op onderzoek uit te gaan, in de hoop zijn zus terug te vinden, ontdekken zij de meest verschrikkelijke dingen. 
 
Welke films zijn volgens jou een echte must-see tijdens Halloween?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen