Seks & relaties / Relaties
Relaties

Waarom hij eerder ?de vier woorden? uitspreekt

‘Hij houdt wel van me, hij houdt niet van me…’ Agh, alsof die bloemblaadjes jou het antwoord geven. Je zou het natuurlijk als eerste kunnen zeggen, maar de angst om geen antwoord terug te krijgen... Nee, dat risico nemen we liever niet! 

Het is geen nieuws dat vlinders op een gegeven moment om worden gezet in het fenomeen ‘houden van’. Toch is het enorm eng om dit voor de eerste keer te zeggen tegen je partner.
 
 
 
Big deal
Zeggen dat je van iemand houdt, is nu eenmaal een mijlpaal en geeft jullie relatie een hele andere wending. Daarnaast weet je natuurlijk nooit hoe de ander zal reageren. Straks is het niet wederzijds! Daarom moet je deze woordjes nooit te snel over je tong laten glijden. Je moet natuurlijk wel zeker zijn van je zaak! Maar als je het voelt, waarom is het dan eigenlijk zo’n big deal? Het zijn maar vier kleine woordjes en het is tenslotte je gevoel! Maar wie is er nu banger om ‘ik hou van jou’ te zeggen, Venus of Mars? 
 
Verkeerde motieven
Uit onderzoek is gebleken dat het mannelijke geslacht de magische vier woordjes eerder uitspreekt dan wij vrouwen. Vaak zelfs al in de eerste weken van de relatie. Natuurlijk hebben zij hier wel hele degelijke (kuch) motieven voor. Zij denken namelijk ons vertrouwen te winnen wanneer zij hun ‘liefde’ naar ons uitspreken. En hoe sneller zij vertrouwen kweken, hoe sneller wij geneigd zijn om met ze naar bed te gaan. Tenminste… Daar gaan mannen van uit! Want vaak schiet het bij ons in het verkeerde keelgat, omdat wij het simpelweg te vroeg vinden om zulke serieuze uitspraken te delen. Sterker nog; vrouwen horen ‘ik hou van jou’ liever na een eerste keer seks met hun lover dan ervoor. Tja, het klinkt nu eenmaal een stuk oprechter als hij het zegt wanneer hij niet meer hoeft te scoren. 
 
 
 
Het wachten waard
Een andere reden waarom mannen geneigd zijn hun liefde eerder te verklaren dan ons, is omdat zij het gevoel hebben dat zij de leiding moet nemen. Mannen hebben nu eenmaal het gevoel dat zij het voortouw moeten nemen in relaties. En wij dachten dat het mannenbrein simpeler werkte dan dat van ons. Pff; zeg het gewoon wanneer het goed voelt. Daarom juist wachten wij er wat langer mee, omdat wij zeker willen zijn van ons gevoel. En of de man in kwestie überhaupt relatiemateriaal is en het waard is of course
 
Wanneer wist jij dat je van hem begon te houden?