Ze's sekswoordenboek: Double Dutch

Intiem door Juliët

Heb je ooit al wel eens van Double Dutch gehoord? Als we het hebben over veilig dan hebben we het over Double Dutch. Je gebruikt dan zowel de pil als een condoom als anticonceptie. Dubbel beschermd dus!

Double Dutch

Met name de pil, de spiraal en het condoom zijn de meest voorkomende voorbehoedsmidelen. Maar je kan ook gaan voor een NuvaRing of prikpil. Kies een voorbehoedsmiddel waar jij je fijn bij voelt. Anticonceptie met hormonen en de koperspiraal beschermen in 99% van de gevallen tegen een ongewenste zwangerschap. Vaak wordt anticonceptie naar de vrouw toegeschoven, maar ook de man kan wat bijdragen. Dat kan met de Double Dutch. Je beschermd je dan niet alleen tegen ongewenste zwangerschappen, maar ook tegen SOA's. Met alleen een condoom zit je nooit 100%, want een condoom kan afglijden of scheuren. Met een rubbertje plus een andere vorm van anticonceptie zit jij in ieder geval supersafe!

Condoom

Condooms zijn zo dun dat je ze bijna niet voelt, maar ze kunnen wel bescherming binnen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, zodat je kunt kijken wat het beste bij je past. Je kan ze ook combineren met glijmiddel, zodat het nog gladder glijdt. De kans op scheuren wordt een stuk kleiner. Tijdens het klaarkomen vangt het condoom het sperma (zaad) op. Op deze manier beschermt het tegen zwanger worden. Daarnaast komt de penis niet tegen je vagina, anus of mond van degene met wie je seks hebt. Dit beschermt je dus tegen de meeste soa's. Let er alleen wel op dat je nooi twee condooms over elkaar gebruikt. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat het gaat schuren tijdens de seks en daardoor gaan ze extra snel kapot. Foute boel dus. Als extra veilig wilt zijn, koop dan stevigere condooms of ga voor de Double Dutch!

Soa's 

Tijdens de Double Dutch wordt je ook nog eens beschermd tegen soa's. Hiermee bedoelen we seksueel overdraagbare aandoeningen. Een infectie die je kunt oplopen tijdens de seks, zonder dat je er iets van merkt. Chlamydia is de meest voorkomende soa, met name onder de jongeren. Gelukkig is Chlamydia goed te behandelen. Een soa kun je krijgen als de penis in de vagina of anus gaat, door pijpen of beffen of door vingeren of aftrekken. Voorkomen is beter dan genezen.

Wil jij dus zeker er van zijn dat je beschermd bent tijdens de sekspartij? Ga dan voor Double Dutch!