Seksen zullen we!
Smoesjes als: 'Ik ben moe' of 'schatje, ik heb hoofdpijn' zijn uit den boze. Seksen zullen we! Toen Scott en zijn vrouw na de geboorte van hun kind een beetje uitgeblust raakten op seksgebied, namen ze zich voor voortaan iedere dag seks te hebben. Zin of geen zin. En wat bleek? Hun relatie leefde helemaal op, en niet alleen tussen de lakens.

Seksgebrek ten koste van liefde
Te weinig seks zou volgens Scott zorgen voor een gebrek aan intimiteit, passie, vertrouwen en respect, wat volgens hem de fundamenten van een relatie zijn. Ook al denk je nu misschien dat alles oké zit; je moet alert blijven. Seksgebrek heeft altijd gevolgen: uiteindelijk breekt het je op en kan het zelfs de liefde kapotmaken.

Seks verbetert communicatie
Dat seks niet alleen maar fijn hoeft te zijn, neemt mevrouw Scott blijkbaar voor lief: "Eerst was het helemaal niet leuk. Het was een verplichting waar ik elke dag tegenop zag." Gelukkig werd het volgens eigen zeggen leuker naarmate de tijd vorderde. Het grootste voordeel van het elke dag te doen, vindt het koppel Scott echter dat de communicatie tussen hen zo verbeterd is. "Het was alsof onze breinen werden afgestemd op onze lichamen."

"Doe het gewoon"
Ook sekstherapeute Bettina Arndt is voor een dagelijkse vrijpartij. "Doe het gewoon, of je nu zin hebt of niet. Lust is een keuze." Scott nuanceert wel enigszins: het is niet altijd makkelijk om iedere dag de koffer in te duiken. Eén van de twee wil het altijd liever dan de ander. Hij adviseert daarom een compromis te sluiten. "Drie aaneensluitende dagen seks, en de daarop volgende dagen absoluut niet bijvoorbeeld."

Dus... hang je schema maar vast op de koelkast!