Pasta alla Norma

Eten door Rianne_S





Boodschappenlijstje (voor 2 personen):

300 gr. pasta naar keuze; spaghetti en penne lenen zich het beste
1 aubergine
1 uitje
Knoflook (1, 2 of 3 teentjes, net wat je lekker vindt)
4 tomaten
1 blik gepelde tomaten
Ricotta salata, pecorina of Parmigiano Reggiano
Basilicum
Olijfolie, peper & zout

Aan de slag...
Snijd om te beginnen de aubergine in kleine blokjes. Doe olijfolie in de koekenpan en bak de blokjes rondom bruin. Al dat zover is schep je ze uit de pan.

Vervolgens bak je het versnipperde uitje glazig in olijfolie. Voeg daar de knoflook aan toe en laat die even meebakken.
 
Ontvel de tomaten (dit doe je heel gemakkelijk door een paar sneetjes in de tomaten te snijden en deze vervolgens een minuutje in het kookwater van de pasta te doen. Het velletje zal vanzelf loslaten waardoor het makkelijk te verwijderen is) verwijder de pitjes en snijd ze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de ui en knoflook en laat even meebakken.
 
Snijd de tomaten uit blik fijn en voeg deze samen met het sap toe aan de ui, knoflook en tomaten.

Breng het geheel op smaak met zout, peper en een stuk of 4 eetlepels olijfolie en laat het ongeveer een kwartiertje inkoken. Wel af en toe roeren.

Voeg de aubergineblokjes en basilicum toe en laat deze even warm worden. Meng ten slotte de pasta die je inmiddels gekookt hebt met de saus.


Een goede tip!

In het oorspronkelijke recept wordt de harde variant van ricotta gebruikt, maar die heb ik in Nederland nog nooit gezien, dus mocht jij 'm ook niet kunnen vinden dan is pecorino of Parmezaanse kaas een mooie vervanging. Rasp de kaas eroverheen en garneer het met een blaadje basilicum.

Als je het echt fast en cheap wil houden is het zonder kaas en verse tomaten ook heerlijk.

Eet smakelijk!