Waarom we zo verslaafd zijn aan chocola

Eten door Sabine
Als je ons boos hebt gemaakt, kun je heel veel fixen met een reep Milka of Tony Chocolony. Het bruine goud is echt ons zwakke punt, onze achilleshiel. We kunnen er nooit genoeg van krijgen. Ja, we zijn echte chocoholics!

Als er iets is wat wij vrouwen met elkaar gemeen hebben, is het wel onze liefde voor chocola. Witte chocola, bruine chocola of pure chocola, een van deze soorten móet gewoon bij jou in de smaak vallen. En daar eten we dan het liefst zo veel mogelijk van. Waarom we zo verslaafd zijn aan chocolade? Hierom!



Het gevoel van smeltende chocolade op je tong is fantastisch.

Het is een ware smaaksensatie en het streelt onze smaakpupillen.

Het maakt ongesteldheid iets dragelijker, iedereen snapt namelijk dat je repen chocolade moet verorberen.

Je hebt duizenden verschillende smaken van nog meer verschillende merken. Genoeg keus dus!

Je kunt er daarnaast ook nog eens geweldige taartjes of cakejes van maken.



Het gaat ontzettend goed samen met karamel.

En met koekjes.

Je kunt je kop warme melk ermee omtoveren tot een geweldige chocolademelk. Zeker met een toef slagroom is het onze redding in de winter.

Het zorgt voor een beter humeur. Ja echt. Er zit een stofje in waardoor we veranderen in de meest vrolijke dametjes.

Chocolade is lang houdbaar. Niet dat we dat uit ervaring weten. Maar het kan nooit kwaad natuurlijk.

Op je verjaardag krijg je áltijd chocolade cadeau. Je kunt het moeilijk weggooien. Je gasten zijn gewoon verantwoordelijk voor je chocoladeverslaving.



 

Het is een stuk goedkoper dan andere verslavende middelen als alcohol of sigaretten. Het bevat ook meer calorieën. Maar ja, dat zijn natuurlijk gelukscalorieën.

De verpakkingen van chocolade worden ook steeds prachtiger! Niemand kan het ons toch kwalijk nemen dat we dan een reepje kopen? We moeten nu eenmaal prachtige dingen om ons heen hebben.

Waarom ben jij zo gek op chocolade?