Recept: Appelflaprolletjes met maar drie ingrediënten

Eten door Fleur

We houden allemaal van een lekkere zoete snack op z'n tijd. Wil je het een béétje gezond én simpel houden? Dan zijn deze appelflaprolletjes met maar drie ingrediënten perfect!

We houden van de smaak van appel-kaneel en zijn gek op snoepen. Wat doe je dan? Appelflaptrolletjes met kaneelsmaak maken. Simpel, toch? Inderdaad, want voor deze appelflaprolletjes heb je maar drie ingrediënten nodig. Even rollen, even in de oven... Klaar!



Dit heb je nodig:
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 3 eetlepels appelmoes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • eventueel: 1/2 ei om het bladerdeeg mee te bestrijken

Zo maak je het:
  • Laat de plakjes bladerdeeg een halfuur ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Roer de kaneel door de appelmoes. Houd een klein beetje kaneel apart om de rolletjes straks mee te bestrooien.
  • Snijd de plakjes in drieën, zodat je drie gelijke banen krijgt.
  • Bestrijk elke baan bladerdeeg met een eetlepel appelmoes.
  • Rol het bladerdeeg op tot een klein rolletje. Zet het op z’n kant, zodat je de slakkenhuisvormige kant aan de bovenkant ziet en bestrooi met een snufje kaneel.
  • Zet de rolletjes in de oven en bestrijk ze met een beetje ei. Bak ze in 25-30 minuten gaar op 180 graden Celsius. Als het bladerdeeg goudbruin kleurt, zijn ze klaar!

Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness. Voor meer lekkere én gezonde recepten en info over gezond eten, kijk op de website van Foodness.nl. Wil je geen recept missen? Like Foodness dan op Facebook!