Recept: Boerenpizza

Eten door Rosanne
We love Italië en met name haar pizza’s. Maar deze Nederlandse variant vinden we misschien wel nóg lekkerder. Combineer het goede van Rome met het beste van het Hollandse platteland en je krijgt deze overheerlijke boerenpizza.

Let op: je hebt wel een pizzavorm of springvorm van 25 cm doorsnee voor deze pizza nodig. Mocht je nu andere groenten willen gebruiken dan kan dat natuurlijk! Gebruik in ieder geval wel de mozzarella en de ricotta, maar voor de rest: experimenteren mag.

Wat heb je nodig?

Voor 1 pizza

  • 1 bol pizzadeeg – basisrecept vind je hier
  • 300 gram ricotta
  • 200 gram in blokjes gesneden mozzarella
  • 5 eieren
  • 60 gram schouderham
  • 60 gram salami
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 gehalveerde cherrytomaatjes
  • zout en peper

 


Hoe maak je het?
  1. Druk de lucht uit het deeg en rol van tweederde van het deeg een lap van 35 cm doorsnee. Vet de vorm in met wat olie en bekleed de vorm met het deeg. Laat het deeg over de rand vallen.
  2. Snijd de salami en schouderham in stukjes en vermeng deze met de Parmezaanse kaas door het ricottamengsel.
  3. Kluts 4 eidooiers en roer deze met zout en peper door de ricotta. Klop 5 eiwitten tot stevig schuim en spatel deze door het ricottamengsel. Snijd de mozzarella in blokjes en spatel deze door het ricottamengsel, samen met de salami, ham en kaas.
  4. Vul de vorm met het ricottamengsel en strijk glad. Maak van de rest van het deeg dunne repen en leg die in een vlechtwerk over de pizza. Druk de uiteinden met wat water vast aan de rand. Snijd het teveel aan deeg weg en bestrijk met eigeel de repen.
  5. Snijd de tomaatjes doormidden en leg die tussen het vlechtwerk. Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C in 40 tot 45 minuten. ?

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv