Recept: Tajine van lam en bloemkool

Eten door Redactie Ze.nl
Ta-watte? Tajine! Overgevlogen uit Marokko en populair bij ons hier in keuken. Wat het precies is? Een Tajine is een aardewerken stoofpot waarin je de lekkerste gerechten kunt klaarmaken. Neem nou dit recept met lam en bloemkool.

Wat heb je nodig?

  • 450 gr lamsschouder (je kunt ook rundvlees gebruiken)
  • 1 grote ui, geraspt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/4 theelepel hete chilipeper
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • een snuifje saffraan
  • sesamzaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 bloemkool


 
Hoe maak je het?
  1. Los de kruiden op in wat water. Doe wat olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook, vlees en kruiden toe.
  2. Dek de pan af en laat het vlees doorpruttelen voor 10 minuten op laag vuur. Af en toe roeren.
  3. Giet er na 10 minuten wat water bij, en laat het op middelhoog vuur koken tot het gaar is.
  4. Proef de saus en breng het eventueel nog op smaak met wat van de kruiden.
  5. Laat alles nog ongeveer 15 minuten doorpruttelen of totdat het vlees mooi zacht is. Het duurt ongeveer 1 uur voor het vlees om te koken.
  6. Voor de bloemkool: snijd de bloemkool doormidden, verwijder het middenstuk en verwijder de bosjes.
  7. Breng water met 1 eetlepel citroensap aan de kook. Als het water kookt, voeg dan de bloemkool toe en laat het 3 minuten koken.
  8. Giet de bloemkool af en doe het terug in de pan. Voeg wat saus van het vlees toe aan de bloemkool.
  9. Dek de pan af en laat de bloemkool langzaam pruttelen voor 15 minuten op laag vuur.
  10. Serveer het gerecht op een mooie schaal, plaats eerst het vlees en leg dan de bloemkool bovenop en giet de saus eroverheen. Serveer het tot slot met wat stokbrood!

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv