Vrouwen negeren mening man bij meubelaankopen

Wonen door Karin

Ken je dat? Je gaat samenwonen en hebt superduperveel zin om samen met je hubby de woonboulevard leeg te plunderen. Totdat hij oppert ‘een gamestoel’ in de woonkamer te planten. Of die verschrikkelijke plastic eettafel. Help!
 
Een bankstel, tafel of een set stoelen kopen is voor veel stellen een zware bevalling. Waar jij voor een warm interieur wilt gaan, is je lover meer van een strak interieur en zwart-wit tinten. Om te kijken hoe stellen hiermee omgaan en hoe het koopproces precies verloopt, heeft woon-webwinkel LevaLeva een onderzoek laten uitvoeren onder 1.250 samenwonende Nederlanders in de leeftijd tussen 25 en 65.
 

Samen
Want hoe lossen stellen deze interieur-issues op? Uit het onderzoek blijkt een duidelijk patroon: de samenwoners hebben de intentie alles samen te doen. 59% zegt samen op pad te gaan voor het voorwerk, en 83% heeft de intentie de knoop samen door te hakken. In de gevallen waar níet samen op pad wordt gegaan, doet de vrouw (34%) het zware voorwerk: zij gaat naar winkels, leest de bladen, surft op het web, schift het aanbod, en legt vervolgens een afgebakend rijtje opties aan de man voor. De man mag daarna helpen beslissen, of nou ja, in ieder geval: net doen alsof.
 
Meningsverschillen
Bijna 70% van de stellen krijgt meningsverschillen tijdens de aanschaf van meubels. De uitstraling/stijl van een meubel wordt als ‘bijzonder belangrijk’ beschouwd, en maar liefst 48% van de geplande aankopen gaat vergezeld van onenigheid over de gewenste stijl. 15% heeft ‘vrijwel altijd ruzie’ over meubelaankopen. 
 
 
Mening man negeren
Hoe dit opgelost wordt? Meningsverschillen worden opgelost doordat de vrouw zich uiteindelijk gewoon... nou ja, niks van de mening van de man aantrekt. Zo, BAM! Die zit. Want mannen hebben ook geen smaak, toch?

Dus mannen, doe geen moeite. Struin gewoon lekker met je vriendin langs de meubelboulevard, houd haar gezelschap, sjouw de aankopen voor haar, maar denk vooral niet dat je verder ook maar enige inbreng hebt in het aankoopproces. Alhoewel, uit het onderzoek blijkt dat de man wel vaker mag opdraven bij het onderhandelen en betalen van de meubels… Dat dan weer wel.

Hoe zijn jouw vriend en jij hiermee omgegaan? Hebben jullie een erg verschillende interieursmaak?