Recept: Rozijnenbrood

Eten door Marleen_S
Pasen komt er weer aan en we verheugen ons nu al op alle lekkere broodjes tijdens de paasbrunch. Vooral rozijnenbrood met een beetje boter, daar doen we een moord voor. Gelukkig kun je rozijnenbrood heel makkelijk zelf maken.

Of je er nu je dag mee begint bij het ontbijt of een lekkere dikke plak bewaart voor de lunch, rozijnenbrood is altijd een goed idee. Maak het af met een beetje banaan en kaneel en eten wordt een feestje.

 
Wat heb je nodig?
(voor 1 brood)
  • 400 gr. bloem
  • ?25 gr. basterdsuiker
  • ?6 gr. zout
  • ?2 eieren
  • 20 gr. droge gist?
  • 200 ml. melk?
  • 65 gr. boter in stukjes?
  • 400 gr. rozijnen?
  • Een bakblik van 31x12 cm
Hoe maak je het?
  1. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in de kom van de keukenmachine en laat deze met de deeghaak ruim 10 minuten draaien tot je een mooi soepel elastisch deeg hebt. Maak er een bol van.
  2. Vet een kom in, leg de bol deeg erin en dek het af met plastic folie. Laat het deeg 45 minuten rijzen op een tamelijk warme plaats.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de rozijnen in handwarm water tot ze schoon zijn, laat de rozijnen 15 minuten in het water staan. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Sla het deeg terug op een met bloem bestoven werkblad en meng er de droge rozijnen goed doorheen en maak er een rol van.
  5. Vet het bakblik in en leg de rol deeg erin en druk het wat aan. Bak het brood in 30 minuten mooi goudbruin.?

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.