Recept: Chinees stoofvlees

Eten door Redactie Ze.nl
Dit is een heerlijk recept voor Chinees stoofvlees. Er zit flink wat knoflook in, wel vijf hele bollen! Maar laat je daardoor niet afschrikken. Doordat het Chinese stoofvlees een aantal uur kookt wordt de smaak enorm mild.

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
  • 1 kg riblappen, in stukken van ongeveer 4 cm
  • 4 eetl. plantaardige olie
  • 5 bollen knoflook
  • 2 theel. suiker
  • 3 eetl. medium dry sherry
  • 2 eetl. donkere sojasaus
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 6 dl runder bouillon
  • 2 theel. maizena of aardappelzetmeel
  • bosje lenteui
  • peper/zout

 
Wat moet je doen?
  1. Verhit de olie in een wok. Als deze heet is, voeg dan vlees en knoflook toe. Bak het rondom aan. Doe het eventueel in delen.
  2. Blus het geheel af met de sherry en kook het een paar minuten in. Schep alles in een zware pan. Voeg de sojasaus toe samen met de suiker en bouillon. Zorg dat het vlees net onder het mengsel staat en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Breng aan de kook en dek de pan af. Laat het vlees op laag vuur 2 uur rustig pruttelen. Roer af en toe door. Als de knoflook na 2 uur nog heel is, druk het dan met een pollepel fijn.
  4. Eventueel kun je het vuur uitdraaien en het gerecht de andere dag afmaken. De smaak van het stoofvlees wordt er beter van. Leng het bindmiddel aan met een beetje water en schenk dit erbij. Roer goed los. Wanneer de saus dikker is gaat de lenteui erbij. Kook nog 1 minuutje mee.
     

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten, kijk op de website van Kookse.tv.