Recept: Salade van spek, appel en walnoten

Eten door Paola

Een mooie salade voor een elegante, lichte lunch. De zachte, warme geitenkaasjes smelten op de tong en de appel maakt de salade heerlijk fris. Serveer deze maaltijdsalade met een knisperende Sancerre.

Wat heb je nodig?

(Voor 2 personen)
 
Voor de dressing:

  • 1 el Dijonmosterd
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 tl honing
  • Fleur de sel
  • Versgemalen peper

Voor de salade:

  • Een handvol walnoten, grof gehakt
  • 80 g spekreepjes
  • 10 mini-tomme de chèvres
  • 100g gemengde jonge bladgroenten
  • 1 appel, in plakjes of blokjes gesneden

 
Hoe maak je het?
Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een dikke massa in een grote kom. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en leg ze apart. Bak de spekreepjes (ook in een droge koekenpan) en giet ze daarna af.

Leg de geitenkaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze onder een hete gril in drie tot vijf minuten bruin worden.

Doe de bladgroenten in de kom met de dressing en hussel alles goed door elkaar, zodat elk blaadje met de dressing bedekt wordt.

Verdeel de bladgroenten over twee borden. Besprenkel elk bord met de geroosterde walnoten, de gesneden appel en de uitgebakken spekreepjes. Leg vijf warme kaasjes op elk portie en serveer meteen.

EetZe!


Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.

Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.

Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.


Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!