De vreemdste gerechten ter wereld

Eten door Laura_S
Vind jij het al gek dat ze in Frankrijk slakken eten? Dan val je van deze gerechten al helemaal van je stoel! Dit zijn de meest bizarre en dieronvriendelijke gerechten van de wereld? Alleen lezen als je een sterke maag hebt!

Dojo Tofu (tofu met levende visjes) - Japan, Korea

Dit is een wel heel sadistisch gerecht, de bereidingswijze is echt dierenmishandeling. Koks laten een pan met water koken en plaatsen er vervolgens een blok koude tofu in. Daarna worden er een boel kleine, nog levende palingvisjes in het kokende water gegooid. De visjes proberen in het hete water te overleven door zich zo snel mogelijk in de tofu te verstoppen, waar ze veilig denken te zijn tegen de hitte. Maar dan wordt ook het blok tofu langzaam heet en sterven de visjes een langzame en pijnlijke dood... Eet smakelijk!

Ossenpenis - China, Vietnam

Ben jij altijd met crèmes in de weer om je huid gezond te houden? In China hebben ze daar een ander trucje voor. Daar eten ze namelijk liever de piemel van een os om gegarandeerd een stralende huid te hebben. Je kan de penis stomen, krokant frituren of zelfs rauw opeten. Ook kun je er een penissoep van maken, wat plaatselijk een erg populair gerecht is.

Shirako (vissensperma) - Japan

Shirako is Japans voor ?witte kinderen?. De Japanners hebben dat heel netjes verwoord, aangezien hiermee gewoon sperma wordt bedoeld! Als het shirakoseizoen is begonnen, wordt in de Japanse wateren jacht gemaakt op met sperma gevulde vissenmilt. Het gerecht kan rauw gegeten worden met wat zeewier en een ponzu-sausje, of tot een custard-achtige substantie worden gekookt. Je kunt ook nog een smaakje kiezen, namelijk kabeljauw, zeeduivel, zalm en kogelvis. Hmmmm!
 
Rierat - West-Afrika

Waar ze in Zuid-Amerika graag proteïnerijke cavia?s oppeuzelen, hebben ze het in landen als Benin, Ghana en Senegal beter getroffen met de plaatselijke knaagdieren. Rieratten worden al snel 5 tot 6 keer zo groot als een cavia en bevatten dus veel meer vlees. Deze heerlijke bushmeat kan op de barbecue worden gelegd of tot een rattenstoofpot worden verwerkt. Bij de Britse douanes worden ook regelmatig gerookte exemplaren onderschept, bedoeld als lunchpakketje voor studerende kinderen of als snack voor verhuisde familieleden?

Ortolaan - Frankrijk

De Fransen konden helemaal niet meer tegen het gekwetter van ortolanen iedere ochtend en bedachten er daarom maar een oplossing voor: namelijk het arme beest in een soort cognac verdrinken en het vervolgens op een hoge temperatuur roosteren in de oven. De vogel dient daarna in zijn geheel naar binnen gewerkt te worden. Het verhandelen van ortolanen is tegenwoordig verboden in Europa, desondanks keren veel vogels na hun zomerse uitstapje naar Zuidwest Frankrijk, niet terug naar de Sahara.
 
Babymuizen-wijn - Korea

Bestel je altijd zo?n doodsaaie witte wijn en ben je toe aan iets nieuws? Probeer dan eens wat babymuizen-wijn. Ja, je hoort het goed? Kleine babymuisjes van maximaal 3 dagen oud worden bij hun mama?s vandaan gerukt en levend in een fles rijstwijn gedaan. Hier moeten ze in weken tot de alcohol ze fermenteert tot een goede muizenwijn. Na het drinken van deze mooie, ronde wijn is het de bedoeling dat je de muisjes er als snack nog eens achteraan gooit.

Ngiri Aars (wrattenzwijnrectum) - Afrika

Anthony Bourdain, de beroemde Amerikaanse chefkok, heeft het gegeten op één van zijn culinaire reizen door Afrika met Namibische bosjesmannen: de anus van een wrattenzwijn. Hoe bereid je dit, vraag je je af? Volgens Anthony is het 'heel gemakkelijk': je doodt en fileert een wrattenzwijn terwijl je in de rimboe bent en trekt de anus, met minimaal een meter darm, eruit. Belangrijk is dat je vooral niks wast... De natuurlijke smaken moeten bij dit gerecht tot hun recht komen. Gooi de anus in het vuur en grill alles beetgaar. Niet te lang: het gerecht moet lekker sappig gegeten worden.
 
Huitlacoche (beschimmelde mais) - Mexico

Laat dat blikje mais in je kast maar lekker verrotten? Althans, dat is wat de Mexicanen doen, voor hun delicatesse huitlacoche! Huitlacoche is een soort schimmel die de maiskolf in vochtige toestand aantast. Een andere benaming hiervoor is ?uitwerpselen van de goden?. Huitlacoche wordt gebruikt in sausjes en als vulling voor taco?s. Dus dip je nacho?s maar lekker in de schimmel tijdens het televisie kijken!

Kopi Luwak (uitwerpselen koffie) - Indonesië

Kopi Luwak is de meest dure koffie die er bestaat. Er worden gewone Arabica koffiebonen gemaakt, maar voordat deze gemalen worden tot een vers kopje koffie leggen zij eerst een weg af in het spijsverteringskanaal van de Civetkat. De kat eet de koffiebessen van de plant. Het vruchtvlees wordt verteerd en de pit die overblijft wordt uitgescheden (of beter: uitgescheten). Deze uitwerpselen worden daarna licht geroosterd om het natuurlijke aroma zo veel mogelijk te behouden. Kenmerkend voor deze delicatesse is de caramel/chocoladesmaak, van deze koffie - één van de duurste ter wereld. Zeg maar gerust poepduur.

Elandenneuspudding - Verenigde Staten

Een pudding van elandenneus, daar kun je mensen in het noorden van de Verenigde Staten blij mee maken. Eerst wordt de neus van het elandenhoofd verwijderd en gekookt tot de haren er vanaf vallen. Daarna wordt de kale neus verder gekookt, totdat alles uit elkaar valt in een snotterig papje. De pudding wordt vervolgens gekoeld en in plakjes geserveerd. Yum...
 
Welk van deze 'heerlijke' gerechten zou jij wel eens willen proberen...?