Ja, wij weten dat je in deze barre tijden van economische recessie blij moet zijn dat je überhaupt een baan hebt. Maar toch, sommige banen wíl je gewoon niet. Of je hebt ze gehad en hebt er nu nóg nachtmerries van… Lees hier welke!

Wc-juf
Niets zo erg als een baan waarbij je elk uur – wat zeg ik – elke minuut op de klok kijkt uit verveling. En deze baan lijkt me er zo eentje. Bij de V&D op koopzondag, op het toilet van McDonald’s: kan de tijd nóg langzamer gaan? Maar als ik dan toch moest kiezen, zijn er een aantal wc-juf-plekken die nog wel vermakelijk kunnen zijn: op het toilet van een foute skihut, van een gaybar of de hipste tent van Hollywood. Oké, vooruit dan maar.


McDonald’s
Weet je nog? Dat je vroeger helemaal hysterisch was van vreugde als je een keertje met je ouders of met een kinderfeestje naar McDonald’s mocht? En dat je dan misschien weleens uitgekraamd hebt: “Papa, hier wil ik later werkennnn!” Euh… oké tijden veranderen en mensen veranderen. Ik heb McDonald’s nog heel lang als de hemel op aarde gezien wegens mijn slecht voedsel-verslaving. Maar zelfs ík ben nu op een punt dat ik eerder kotsneigingen krijg als ik die geur ruik, dan dat ik er kriebeltjes van in mijn buik krijg. Laat staan als je er heel de dag moet werken en al die hysterisch gillende kinderen en huisvrouwen moet bedienen… Hell no.

Telemarketeer
Dit is de enige baan waar ik daadwerkelijk ervaring mee heb (en hier dus oprecht over mag zeggen wat ik wil). Wat. Een. Hondenbaan. Ben je in het begin nog door de teamleiders zover geïndoctrineerd dat je daadwerkelijk denkt dat je iets goeds verkoopt, na een aantal weken krijg je geen voldaan gevoel meer als je een 85-jarig dement omaatje een telefoon-abonnement hebt aangesmeerd. Nee, dan voel je je ronduit ruk. Want met deze praktijken wil jij je geld niet verdienen. Bovendien, na vijf keer uitgescholden te zijn aan de telefoon ben je er sowieso al klaar mee. No thank you!


Parkeerwachter
De parkeerwachter is waarschijnlijk de meest gehate persoon in Nederland. Parkeerwachters kijken er niet meer van op als ze random worden uitgescholden op straat omdat ze gewoon hun werkzaamheden uitvoeren. Just an ordinary day… Als politieman kun je nog veel goeds doen voor de burger en heb je veel meer te zeggen. Maar parkeerwachter? Je wil toch niet doodgaan met het idee dat je je hele werkende leven parkeerbonnen hebt uitgedeeld en daarmee de staatskas hebt gespekt en vooral veel mensen een ongelooflijke rukdag hebt bezorgd? Nee, dank je.

Wandelend reclamebord
Dit is misschien wel de meest gênante van allemaal. Op zich kan het best leuk zijn: als er een lekker lentezonnetje schijnt, beetje door de stad lopen. Ondertussen beetje window shoppen… Maar come on! Je zal maar je droomman tegenkomen terwijl je gesandwicht bent door twee borden met daarop ‘2 paar sokken voor 2 euro!’. Dat kán toch niet..?

Wat vind jij nou echt een hondenbaan?

Lees ook de vorige edities van de 5!