Serveer deze individuele flans als licht voorgerecht of als bijgerecht naast gegrilde kip. Gebruik biologische courgettes; deze zijn steviger en smakelijker. En als je wilt, mag je een ander soort kaas gebruiken. Succes!

Wat heb je nodig?
(Voor 4 flans)
  • klontje boter
  • een beetje milde olijfolie
  • 1 zoete ui, fijngehakt
  • 1 courgette gehalveerd en in halve rondjes gesneden
  • 2 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 ml melk
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 20 gr versgeraspte Parmesan
  • zout en peper, naar smaak
  • handvol tros-kerstomaatjes
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven op 180°C voor en vet de bakjes in met een beetje olijfolie. Verwarm de olie en de boter en fruit het uitje gedurende 5 minuten op een laag vuur zonder te verkleuren.
  2. Voeg de courgette toe en bak nog 3 minuten met de uitjes mee.
  3. In een kom kluts je de eieren, crème fraîche, melk, basilicum, Parmesan, zout en peper.
  4. Verdeel de groenten over de vier bakjes en giet het roommengsel erover heen.
  5. Bak 30-35 minuten. Warm serveren.
EetZe!
__________________________________________________________________________________________

Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.

Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.

Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.


Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!