In de winkel staat een paar beauties van schoenen. Ze lonken naar je. Je moét ze hebben. Maar helaas, net een maatje te klein. Maar je loopt ze toch wel uit! Oops, gevolg: drie van de vijf paar dat we kopen belandt onderin de kast!

Je bent niet de enige; bijna de helft van de vrouwen kiest haar schoenen op uiterlijk en niet op comfort. Zo blijkt uit onderzoek van een Britse schoenfabrikant onder 1000 vrouwen.


De vrouw geeft gemiddeld 173 euro per jaar uit aan vijf paar nieuwe schoenen van gemiddeld 35 euro. Drie van de vijf paar belandt ongedragen in de kast, omdat ze zo oncomfortabel zitten. De schoenenspecialist beweert dat er jaarlijks zo'n 3,15 miljard euro wordt verspild aan te pijnlijke schoenen.

Bij het kopen van de pijnlijke schoenen, is één op de drie vrouwen zich er al in de winkel van bewust dat ze pijn zullen doen, maar de verleiding blijkt dan toch te groot en dus worden de schoenen mee naar huis genomen.

Af en toe worden de miskopen nog weleens gedragen naar een ‘zitfeestje’ en na gemiddeld een jaar worden ze dan toch weggegooid.

Hoeveel paar schoenen liggen er in jouw kast onder het stof?