In dit dessert combineer ik de frisse smaak van aardbeien met de volle smaak van pure chocolade. Het maken kost amper moeite, maar toch is het resultaat groots. Een dessert waarmee je een zomers diner af kunt sluiten!

Wat heb je nodig?
(Voor 6 personen)

Voor de coulis (aardbeiensaus):
  • 100 gr verse aardbeien, in stukjes gesneden
  • 40 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 el water
Voor de mousse:
  • 250 gr verse aardbeien, in stukjes gesneden
  • 100 gr pure chocola (van goede kwaliteit), in stukjes gebroken
  • 300 ml slagroom
  • 3 el poedersuiker
Hoe maak je het?
  1. Maak eerst de coulis. Doe alle ingrediënten in de pan en breng ze even aan de kook.
  2. Verlaag het vuur en laat het 15 minuten koken en indikken. Laat de saus daarna goed afkoelen, eerst op kamertemperatuur en daarna in de koelkast.
  3. Om de mousse te maken: smelt de chocolade met 50 ml van de slagroom en laat het heel even afkoelen.
  4. Klop de rest van de slagroom met de poedersuiker stijf.
  5. Voeg de aardbeien en de gesmolten chocola aan de slagroom toe en meng alles heel voorzichtig met een houten lepel.
  6. Verdeel de mousse over 6 glaasjes.
  7. Laat de mousse ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
  8. Serveer met een lepeltje van de koude coulis. Je kan elk glaasje ook met een aardbeitje garneren.
EetZe!
__________________________________________________________________________________________

Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.

Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.

Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.


Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!