Voor dit gerecht moet je de beste tros-kerstomaatjes kiezen die je kunt vinden - rijp, donkerrood en lekker zoet. Samen met de zoute smaak van de halloumi en het zuur van de dressing, heb je een voortreffelijk zomers gerecht!

Ook heerlijk bij couscous met wat blanke rozijnen of pijnboompitten. Een frisse Vins de Pays Côtes de Gascogne past hier uitstekend bij.

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
  • 250 gr halloumi, in plakjes gesneden
  • 1,5 tl gedroogde basilicum
  • tros-kerstomaatjes
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 tl kappertjes, gehakt
  • 50 ml goede olijfolie

Hoe maak je het?
  1. Bestrooi de kaas met de basilicum.
  2. Maak een dressing door de kappertjes, citroensap, olie, zout en peper te klutsen.
  3. Verhit een grillpan en vet deze in met een beetje olie. Gril de tomaten voorzichtig gedurende 5 minuten.
  4. Draai ze om en leg de kaas rond de tomaten. Laat alles 3 minuten grillen.
  5. Haal de tomaten uit de pan en draai de kaas om. Geef deze nog 3 tot 4 minuten.
  6. Om te serveren: doe de tomaten op een serveerschaal en giet de dressing over de tomaten.
  7. Leg de kaas er naast. Serveer als bijgerecht.
EetZe!
__________________________________________________________________________________________


Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.

Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.

Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.


Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!