De drie originele Sugababes, Mutya Buena, Keisha Buchanan en Siobhán Donaghy, komen weer bij elkaar! Het drietal is onlangs de studio weer ingedoken om een nieuw album op te nemen, ditmaal onder de naam Mutya Keisha Siobhán.

De geruchten dat de groep weer bij elkaar zou komen gaan al maanden, maar afgelopen week is het ook door de meiden zelf bevestigd. Mutya, Keisha en Siobhán hebben een nieuw platencontract getekend en zijn nu aan het schrijven én brengen al de nodige uurtjes in de studio door voor een geheel nieuw album.

De meiden kondigden via Twitter aan dat ze terug zouden komen. "It's been killing us to keep it secret any longer!", schreef Siobhán op haar Twitter-account. "I'm excited to announce I'm back working with my original 90's girls." Ook komen er zo nu en dan foto’s voorbij waarop te zien is dat de meiden zin hebben in hun comeback.


Mutya, Keisha en Siobhán

Omdat de Sugababes in een andere samenstelling nog steeds optreden, moesten Mutya, Keisha en Siobhán een nieuwe naam verzinnen voor hun band. Zij begonnen in 1998 wel als de Sugababes, maar die band heeft in de loop der jaren de nodige veranderingen ondergaan.

Nadat Mutya, Keisha en Siobhán een grote hit scoorden met Overload, verliet Siobhán in 2001 als eerste de groep. Zij werd vervangen door Heidi Range. In deze samenstelling scoorden de Sugababes grote hits als Round Round en Too Lost In You. Mutya vertrok in 2005 om voor haar gezin te kiezen en werd vervangen door Amelle Berrabah, waarna Keisha in 2009 de laatste was die de band verliet. Met Jade Ewen waren de Sugababes weer een compleet drietal.


De Sugababes in de 'nieuwe' samenstelling: Amelle, Jade en Heidi

Deze Sugababes zijn op dit moment bezig met nieuw materiaal, maar hebben aangegeven dat ze in ieder geval dit jaar geen nieuwe muziek meer uit zullen brengen. Mutya, Keisha en Siobhán zijn van plan om eind dit jaar te komen met hun nieuwe album.

Voor wie de ontwikkelingen rondom Mutya Keshia Siobhán wil volgen, de officiële website is al gelanceerd.

De Sugababes komen dus terug: leuk of niet?